2020. július 10., péntek
Amália

Belföld

Győri családírtás – Varga Judit átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezte

Az egész országot megrázta a hír, hogy megölte fiát és a nevelt lányát is vasárnap délután Győrben egy férfi, aki később öngyilkos lett.

Mint arról a Lokál is beszámolt, H. Gábor az asszonyt korábban kalapáccsal majdnem halálra verte, a család később rendszeresen látogatta a férfit a börtönben. A korábbi pszichológusi szakvélemény szerint az elkövető „szabadulása után mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy gyermekeit kárpótolja, és szeretettel foglalkozik velük”.


A szörnyű tragédiával kapcsolatban Péterfy-Novák Éva író a közösségi oldalán nyílt levelet írt az igazságügyi miniszternek, amiben azt kéri tőle: adjon magyarázatot arra, hogy ki a felelős a családirtásért.

Varga Judit szintén a közösségi oldalán válaszolt a levélre, amelyben azt írja: “visszautasítom, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni”. Ezzel együtt vizsgálat indítását kezdeményezi a miniszter a történtek miatt.

„Visszautasítom, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni. Anyaként és igazságügyi miniszterként, mint minden jóérzésű embert, engem is lesújtott a győri gyermekgyilkosság tragikus híre.
A vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan az említett 31. cikknek is. Mindez persze nem elégséges, ha ilyen tragédia előfordulhat. Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezem a felelősség tisztázása érdekében, hogy egyértelműen kiderüljön, a konkrét tragikus esetben mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. Őszinte részvétem az Édesanyának és az egész családnak!” – írta levelében az igazságügyi miniszter.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem várhat a Lánchíd felújítása

    Nem várhat a Lánchíd felújítása

    Érthetetlen a Lánchíd ügyében történő szerencsétlenkedés – jelentette ki a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint minél előbb fel kellene újítani Budapest jelképét, ami a főváros feladata.

  • A Fidesz-KDNP feltételekkel támogatja az uniós hitelfelvételt

    A Fidesz-KDNP feltételekkel támogatja az uniós hitelfelvételt

    A Fidesz-KDNP feltételekkel ugyan, de támogatja az Európai Unió azon tervét, hogy hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére – jelentette ki a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.