2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Belföld

Győri gyerekgyilkosság – Súlyos, elfogadhatatlan hibák történtek

Súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a Győrben történt kettős gyermekgyilkossághoz – mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Közölte: két hiba biztosan történt. Az egyik, hogy a vádlott tíz év helyett öt évet kapott. A másik hiba az volt, hogy le sem ülte az öt évet, feltételesen szabadlábra helyezték.


A kormány mindent megvizsgál annak érdekében, hogy még egy ilyen tragédia ne történhessen – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve: az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia az esetet.

A Kúriának olyan jogegységi határozatokat kell hoznia, amelyek iránymutatóak a bíróságok számára, hogy ilyen tragédia még egyszer történhessen meg – tette hozzá.


Kitért arra is, hogy a Szeviép-ügyben erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja.

Az ügy arról szól, hogy Botka László, szegedi polgármesterként nagy építőipari beruházásokat írt ki, amelyeket a Szeviép nyert el. A cég megkapta a pénzt az önkormányzattól, az alvállalkozókat viszont már nem fizette ki. Volt olyan alvállalkozó, aki önkezével vetett véget életének, mert nem jutott pénzéhez – közölte a szóvivő, hozzátéve: tragédiák kísérték az ügyet.

Hollik István szerint a bírósági szervezeteknek reagálniuk kell a történtekre, mert nem mehet minden úgy, ahogy eddig zajlott az igazságszolgáltatásban.

Tenniük kell valamit, hogy a független igazságszolgáltatásba, a bírókba vetett bizalom helyreálljon – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek