EUR: 355,16 Ft
CHF: 331,48 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Dunaújváros

Hat év után ismét Magyar Kupa-győzelem!

Legyőzte a Magyar Kupa döntőjében az UVSE együttesét a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata: Mihók Attila együttese ötméteres párbaj után vívta ki a végső győzelmet, és ezzel 2013. novembere óta először nyerte meg a sorozatot.

A fővárosi Császár-Komjádi Uszoda adott otthont a női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének, amelyben a címvédő UVSE mellett a Ferencváros, a Szentes és a Dunaújváros csapatai voltak érdekeltek. A párosítások során a két fővárosi és a két vidéki gárda nézhetett egymással szembe az elődöntők során.


A Ferencváros–UVSE találkozón az újpestiek bizonyultak jobbnak, akik 11-8 arányban utasították maguk mögé városi riválisukat, míg a DUE-Maarsk Graphics–Szentes összecsapáson Mihók Attila dunaújvárosi tanítványai 14-7 arányban lépték le a Szentes lányait, így biztosítva helyüket a másnapi fináléba.

Óriási volt a küzdelem
MTI/Czagány Balázs

A Dunaújváros mumusa

Az UVSE amolyan „mumusnak” számít a dunaújvárosiak történelmében, hiszen a két együttes mind a bajnokság fináléjában, mind a Magyar Kupa végső párharcában szembekerült már egymással az elmúlt években, ám mind a 2014–2015-ös, mind a 2017–2018-as kiírásban a fővárosiak bizonyultak jobbnak.

Feltüzelve vetették magukat a küzdelembe a Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus erőnléti edzővel készülő újvárosi hölgyek, akik már az első játékrészben is 2-0-ás előnyre tettek szert. A második negyed első gólját is Gurisattiék szerezték, és a második etap is nekik sikerült jobban, így háromgólos, 6-3-as előnyből fordulhattak a második félidőre. A folytatásban is az egyetemistáknak jött ki jobban a lépés, így 9-6-os fórral várhatták a záró felvonást. Az utolsó nyolc percben aztán sikerült felzárkóznia az UVSE gárdájának, akik nagy küzdelemben, fél perccel a lefújás előtt döntetlenre hozták a mérkőzést (9-9).


Mihók Attila sem úszta meg szárazon
MTI/Czagány Balázs

A győztes kilétéről tehát ötméteres párbaj döntött, amelyből a DUE jött ki jobban, akik végül 13-12 arányú diadalukkal szerezték meg a Magyar Kupát, ezzel megtörve az újpestiek sorozatát, akik 2014 óta nem találtak legyőzőre a sorozat fináléjában. Mihók Attila együttese legutóbb 2013-ban hódította el ezt a trófeát: ekkor az Eger alakulatát győzték le a szolnoki uszodában.

Gratulálunk lányok!

Női vízilabda csapatunk legutóbb 2013-ban hódította el a Magyar Kupát: ekkor az Eger alakulatát győzték le a szolnoki uszodában. Most, 2019-ben végre újra a dobogó legfelső fokára állhattak a lányok.

 

Nagy volt az öröm!
MTI/Czagány Balázs

Kapcsolódó Cikkek