2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Kecskemét

Hatalmas sikerrel debütált Beke Márk New Yorkban

A 19 éves harsonás számos díjat nyert hazai és nemzetközi versenyeken, többek között az ITA „Galliardi” harsonaversenyen Kaliforniában, valamint ő lett a 2018-as Virtuózok abszolút győztese. A New York-i koncertlehetőséget az Armel Opera Festival biztosította Márk számára – számolta be honlapján a Papageno.

A különleges gonddal összeállított programmal Márk lenyűgözte az amerikai közönséget. Zenei tehetségét, érzékeny és virtuóz játékát „standing ovation”-nel ismerte el a közönség. A koncerten a New York Brass Ensemble közreműködött, amelynek tagjai többségében a híres Juilliard School hallgatói: Rebecca Steinberg, trombita, Kate Umble Smucker, trombita, Owen Caprell, harsona, Preston Judd, bass  harsona, Corinne Judd, kürt és Jesse Goldberg, zongora.


Az Armel Opera Festival fontos küldetése a kortárs opera népszerűsítése mellett, hogy rangos, nemzetközi koncerttermekben biztosít bemutatkozási lehetőséget tehetséges, fiatal magyar zenészek számára.

E misszió jegyében az Armel Opera Festival 2014-ben díjat alapított, és díjazottjai immár harmadik alkalommal adtak emlékezetes koncertet New Yorkban, a Carnegie Hallban, a Virtuózok Komolyzenei Tehetségkutató Verseny győztesei: 2017-ben Kökény Tamás nagybőgős, 2018-ban Kristóf Réka operaénekes, idén november 25-én pedig Beke Márk harsonás debütált hatalmas sikerrel a világhírű koncertteremben – adta hírül a Papageno weboldalán.


Élménybeszámolók

Márk ezt írta a koncert után Facebook-oldalán: „Telt ház, hatalmas ováció és szűnni alig akaró álló taps a koncert végén. Azt hiszem ez az az érzés, amiért érdemes ezt csinálni. Köszönöm Armel Opera Festival ezt a csodálatos pár napot és ezt a nagy lehetőséget! Köszönöm Kuna Lajos tanár úrnak a – már lassan – 10 éve tartó felkészítést és szüntelen odaadást a hivatása iránt. Az én sikereim, egyben az ő sikerei is.”

„New York közönsége imádta ezt a fiatalembert és a harsonajátékát. Telt ház előtt aratott hatalmas sikert. A ráadás szám után a közönség állva tapsolt! Köszönöm neki is a közös élményeket” – posztolta Kuna Lajos.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.