2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Külföld

Hátba szúrtak egy rendőrt igazoltatás közben

Egy átlagos igazoltatásnak indult a hét elején a müncheni járőrök intézkedése, azonban szinte horrorfilmbe illő történet lett belőle.

Az egyenruhások éppen igazoltattak valakit a bajor város főpályaudvarán, amikor az egyik intézkedő rendőrt hirtelen hátba szúrták egy késsel. A hatóságok szerint a támadó nem az a férfi volt, akit a járőrök ellenőriztek. A közelben lévő szemtanúk azonnal lefegyverezték az elkövetőt, és addig fogva tartották, amíg a rendőri erősítés meg nem érkezett. A sérült rendőrt kórházba szállították, az orvosok szerint a nyaka és a válla között érte a szúrás, az áldozat állapotát a klinikán stabilizálták – írja a Ripost.


Bár a tettesről a sajtóban az jelent meg, hogy Münchenben született német állampolgár, egy róla készült fotó miatt azonban beindult a lavina, mert a kommentelők szerint ez még nem jelent semmit.

A 23 éves férfi ugyanis lehet, hogy német útlevéllel rendelkezik és Münchenben született, de a kommentelők szerint biztosra vehető a migrációs háttér. A rendőrség szerint nem ideológiai támadásról van szó, az elkövető pszichés betegséggel küzd. A müncheni rendőrség vezetője szerint tarthatatlan, hogy egyre többször vállnak támadók céltáblájává az egyenruhát viselő rendőrök – írja a Ripost.

Kapcsolódó Cikkek