2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Hátborzongató! A kisfiát halálra késelő kunszentmártoni nő ördögűző szekta tagja

Mint arról beszámoltunk, november végén halálra szurkálta 3 éves kisfiát az édesanyja kunszentmártoni otthonukban.

A rendőrök a 32 éves anyát, T. Júliát a helyszínen elfogták. A rendőrség emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – írták a Police.hu oldalán.


A Ripost most teljesen megdöbbentő dolgokat tudott meg.

Mindenki azt mondja, Júlia depressziós volt, ezért gyilkolta meg 3 éves kisfiát egy nagykéssel. De tudni kell: ő és a férje is egy olyan szektához tartoznak, aminek a vezetője az ördögűzéseiről híres – mondta egy kunszentmártoni férfi, aki azért kereste meg a lapot, mert szerinte a helyiek alig mernek erről beszélni, de ő szeretné, ha kiderülne az igazság. A Ripost utánajárt. Megdöbbentő dolgokra bukkantak.


Három éve költözött vissza a család Kunszentmártonra – kezdte a Ripostnak az egyik szomszéd.

– Azon a szörnyű napon Júlia volt otthon, az anyósa és a 3 éves kisfiú. Az apa épp az idősebb gyermeket, a lányt vitte óvodába. Az asszony a szobában volt a kicsivel, míg a mama kint volt az udvaron. A hangzavarra ment be a házba, de már késő volt: Julia magából kikelve fogta a kést, amíg a kisfiú csupa vér volt. A mama megfogta a kicsi testét és átrohant vele a szemben lévő presszóba, ahol hívták a mentőket. Pár perc alatt kiértek, még mentőhelikoptert is küldtek, de hiába: a gyermeket már nem tudták visszahozni. A rendőrök Júliát az otthonában fogták el.

Azt mondják, Júlia a gyerek születése, vagyis évek óta depressziós volt, de vannak, akik azt állítják, hogy a gyilkosság hátterében egy sokkal összetettebb történet áll- írja a lap.

A Ripostot felkereste egy Kunszentmártonban élő férfi, aki állítja: T. Júlia és a férje egy szektához tartozik.

– Mindenki tudja, de félnek beszélni– kezdte a férfi. Júlia és a párja rendszeresen járt Miskolcra a szekta gyűléseire, ahol szó szerint átmosták az agyukat. Napok óta arról beszélnek a községben, hogy maga a férj mesélt a helyi barátainak arról, mit mondott a felesége, amikor számon kérte a gyilkosságért. Júlia állítólag azt mondta neki: „meg kellett ölnöm, mert benne volt az ördög!”. A szekta, amibe már évek óta tartoznak, ismert, rengeteg tagjuk van. Az „Árkádia fényei” nevet viseli, aminek az egyik tanítása szerint „A halál a megszabadulás művészete és titka”.

A portál információi szerint Kunszentmártonban többen állítják: nyílt titok volt, hogy a férj a helyi vezetője a szektának. Utánajártak, és kiderült: valóban! Nem is titkolják a dolgot.

A szekta honlapján a következő címmel szerepel a lista: „Az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza képviselői (lelkészei) névsora. Az alább felsorolt Képviselőink rendelkeznek azzal a spirituális erővel, avatással, mely feladatuk végrehajtásához, úgy mint tanítás, ünnepek, Árkádia Spirituális körök tartása, harmónia helyreállításához kívántatik.”

A lista szerint a szekta kunszentmártoni képviselője, azaz „lelkésze” maga B. Péter, vagyis a gyermekét meggyilkoló Júlia férje. Beszélgettünk a család ismerőseivel, valamint figyelemmel kísértük a róluk szóló Facebook-beszélgetéseket, és kiderült: tényként kezelik, hogy a nő is belépett a szektába. Mint az egyik ismerős írja, talán azért, mert sok volt a gond otthon, és ebben láthatták a megoldást – írja a lap.

Most T. Júliát a pszichiátrián tartják, ezért a bíró bement hozzá, és az ágya mellett közölte vele, hogy letartóztatják.

– A Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. november 22-én délben Kunszentmártonban, egy 19 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta bölcsődés korú gyermekét, aki ennek következtében elhunyt – adta közzé a törvényszék.

Az Árkádia Fényei szektáját Villás Béla vezeti. A szekta honlapja szerint „Az Egyház alapítója és spirituális vezetője Villás Béla spirituális tanító exorcista” – az exorcista magyarul: ördögűző…

Azt is hozzáteszik: Villás Béla „AVATAR, aki a 4 tagú főpapi renddel együttműködve teremti meg az Egyház harmonikus működését a spirituális küldetés teljesítése érdekében.”

A szekta vezetője sokat szerepelt már a médiában, többek között „hivatásos ördögűzőként”. Több felvétel is készült a vezetőről, amelyeken épp „kiűzi a démonokat” a szekta bizarr szertartásain – az RTL Klub Fókusz című műsora is készített egy riportot az „ördögűzéséről”. Ilyenkor – elmondásai szerint – a megszállt test nem tudja, mi történik vele, artikulálatlanul beszél és kiabál.

Kapcsolódó Cikkek