EUR: 355,10 Ft
CHF: 332,49 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Házi készítésű pokolgépeket találtak egy középiskolában

Házi készítésű robbanószerkezeteket találtak egy hongkongi középiskola épületénél – közölte a hongkongi rendőrség helyi idő szerint hétfő este, hozzátéve: vizsgálják, hogy az eset összefüggésben áll-e az immár fél éve tartó kormányellenes tüntetéssorozattal.

A tűzszerészek vezetője szerint a két, azóta hatástalanított pokolgép használatra kész volt, és összesen 10 kilogramm robbanóanyagot tartalmazott.


A rendőrség feltételezése szerint a robbanószerkezetekkel nem az iskolát vették célba, nem ott akarták felrobbantani, csupán ott rejtették el őket.

A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldala idézi az iskola vezetőségének a közleményét, amely szerint a szerkezeteket a hatóság az épület külső udvarán találta meg, ahová idegenek is beléphetnek.

Hongkongban hét hónappal ezelőtt tüntetések robbantak ki egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet ellen, ám a megmozdulások időközben a várost irányító kormányzattal szembeni, általános tiltakozássá alakultak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek