EUR: 353,52 Ft
CHF: 328,06 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Szombathely

Hende Csaba: Szeretnénk a magyarság ügyét sikerre vinni

Kiss Helga

Interjú Szombathely országgyűlési képviselőjével


Folyamatosan újabb s újabb kedvezményeket szeretnénk adni a családosoknak – mondta a Lokál Extrának Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke. A politikus szerint fontos, hogy béke és rend legyen a városban.

Hende Csaba arról is beszélt, hogy a kormány célja a magyar gazdaság növekvő pályán tartása Fotó:CSG

Az év végéhez közeledve az ember életében elengedhetetlen a számadás. Ön hogyan értékeli a 2019-es esztendőt?


A 2018-as országgyűlési voksolást követően idén túlestünk az európai parlamenti és az önkormányzati választáson. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy politikai szempontból felfokozott időszakon vagyunk túl. Reményeim szerint most már visszatérhet az életünk a rendes kerékvágásba, mert a fejlődéshez és az építkezéshez elengedhetetlen a nyugalom. Szombathelyen sem szeretnék mást, mint hogy béke és rend legyen, hiszen csak így teremthetünk még jobb és otthonosabb várost.

 „Reményeim szerint most már visszatérhet az életünk a rendes kerékvágásba, mert a fejlődéshez és az építkezéshez elengedhetetlen a nyugalom. Szombathelyen sem szeretnék mást, mint hogy béke és rend legyen, hiszen csak így teremthetünk még jobb és otthonosabb várost.”

Ha már szóba hozta a közös munkát: egy november eleji interjúban arról beszélt, hogy a polgármesternek választott Nemény András nem kereste meg. Azóta megcsörrent már a telefonja?

Nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni Nemény polgármester urat, ezért inkább azt mondom, hogy érdeklődve figyelem és várom a politikai lépéseit. A választók 2018 tavaszán és most, 2019 őszén együttműködésre ítéltek minket, amire én készen állok a város sikere érdekében. Biztos vagyok abban, hogy az új polgármester is osztja véleményemet. Az ajtóm továbbra is nyitva áll; tegyünk együtt még többet Szombathely fejlődéséért, az itt élők boldogulásáért.

Hende Csaba továbbra is Szombathelyért fejlődéséért dolgozik Fotó: CSG

Mit tart a következő időszak legfontosabb feladatának?

Hazánk gazdaságára nem lehet elzárt szigetként tekinteni, amelyre nem hatnak a világpiac folyamatai. Tisztában vagyunk azzal, hogy a világgazdaság megtorpanása, Németország stagnálása nehezebb helyzetet teremt, ugyanakkor a kormány legfőbb törekvése továbbra is a magyar gazdaság növekvő pályán tartása. Ez a célkitűzés azonban nem azért van, hogy gyönyörködjünk a növekedés számaiban, hanem hogy a magyar emberek jobban éljenek. Csak így érhető el ugyanis, hogy egyre versenyképesebbek legyenek a bérek, minél több forrás jusson családtámogatásra, az életüket végigdolgozóknak pedig köszönetet mondhassunk a nyugdíjprémiummal. A gazdasági bővülés tehát akkor jó, ha annak hatásait mindenki közvetlenül a pénztárcáján érzékeli.

A család az első

Hende Csaba arról is beszélt lapunknak, hogy további családtámogatási lépésekben gondolkodik a kormány. – Nekünk a család az első, ezért folyamatosan újabb és újabb kedvezményeket szeretnénk adni a családosoknak. Nyugat-Európa meghozta a maga döntését, amikor azt mondta, hogy a meg nem született gyermekeit bevándorlókkal akarja pótolni. Számunkra ez az út járhatatlan és elfogadhatatlan. Szent István örököseiként 1100 éve írjuk történetünket itt, a Kárpát-medencében, és szeretnénk a magyarság ügyét sikerre vinni. E célunk elérésében pedig a családok a legfőbb szövetségeseink – hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.