EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb

Hét ponttal, emelt fővel távozott a Fradi az El-ből

Nagyszerűen teljesített a Ferencváros az Európa-ligában, hiszen hat csoportmérkőzésből mindössze egyet veszített el. Igaz, egy győzelem mellett négy döntetlent játszottak a zöld-fehérek, így, mivel a csoport harmadik helyén végeztek, nem jutottak tovább. Ám a magyar csapat egyértelműen emelt fővel távozhat az európai kupaszíntértől.

Ferencváros–Espanyol 1-1, 2-2

Két döntetlen, két szerzett pont a mérleg az Espanyol ellen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A spanyol csapat ellen kétszer is döntetlent játszott a Fradi. Igaz, a hazai pályán lejátszott 2-2 azért is fájó, mert a spanyol csapat a hosszabbításban, azaz a 96. percben szerezte az egyenlítő gólt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferencváros–Ludogorec 0-3, 1-1

Az egyetlen vereséget a bolgár csapattól szenvedte el a Fradi (MTI/Kovács Tamás)

A csoportmeccsek legfájóbb pontja a bolgár bajnok ellen Budapesten lejátszott mérkőzés volt, amikor a Ludogorec már az első perben vezetni tudott a Fradi ellen. Azt a meccset végül 3-0-ra meg is nyerték a vendégek. A csoportkör utolsó fordulójában még volt esélye továbbjutni a magyar csapatnak, ám ehhez Bulgáriában kellett volna nyerni, ám az 1-1-es végeredmény azt jelentette, hogy a zöld-fehérek kiestek.

 

 

 

 

 

Ferencváros–CSZKA Moszkva 1-0, 0-0

Varga Roland győztes gólja a CSZKA Moszkva ellen

A sorsolás pillanatában kevesen gondolták, hogy a Ferencváros Moszkvában aratja majd egyetlen győzelmét a csoportban, ám Varga Roland találata három pontot ért. A budapesti mérkőzésen viszont nem sikerült nyerni, 0-0-s döntetlen született.

 

 

 

 

 

Szerhij Rebrov: Jövőre szeretnénk visszatérni a csoportba

Szerhij Rebrov tizenöt év elteltével vezette európai csoportkörbe a Fradit (MTI/Koszticsák Szilárd)

Mint azt Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője elmondta, bár a szezon elején nem volt arról szó, milyen eredménnyel lenne elégedett az Európa-liga-csoportkörben,  bízott a fiúkban, s bízott magában is.
– Ezért jöttem ide a Ferencvároshoz. Nem szerencsével értük el ezeket az eredményeket. Megtapasztalhatták a játékosok, hogy milyen érzés ilyen atmoszférában futballozni, az Európa-liga más szint. Azért is vagyok büszke a csapatra, mert ne feledjük, a nemzetközi porondon tizennégy találkozóból kettőt veszítettünk el, ez azért nem rossz eredmény. Nagyon erős csoportba kerültünk, ehhez képest a hat meccsből mindössze egyet veszítettünk el, márpedig tizenöt éve nem volt itt a csoportkörben a Ferencváros. Mindenképpen szeretnénk visszatérni a nemzetközi kupák csoportkörébe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.