EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Pécs

Hoppál Péter: Antidemokratikus fordulatot hajtottak végre az új önkormányzatok

Napirend utáni hozzászólásában bírálta a múlt héten az Országgyűlésben Hoppál Péter, a Fidesz–KDNP pécsi képviselője az új pécsi és komlói városvezetést. Úgy vélte, a képviselői járandóságok megemelésével politikai kifizetőhelyekké alakították a két önkormányzatot, miközben antidemokratikus fordulatot is végrehajtottak – olvasható a Pécsi Újság.hu-n.

A Fidesz–KDNP pécsi képviselője felszólalásában többek között arról beszélt, hogy az önmagukat civilnek beállító szervezetek a két városban egyforma forgatókönyv szerint civil szervezetekbe tömörülve indultak el a választásokon, aztán már az alakuló ülésen kimutatták a foguk fehérjét. Pécsett a Mindenki Pécsért névre hallgató egyesület egyébként már az alakuló ülésen pártfrakciókra bomlott, tehát lehullott a civilség álarca már az alakuló ülésen.

Hozzátette, Pécsen úgy alakították át a szervezeti és működési szabályzatot, hogy megszűntek a napirend előtti hozzászólások lehetőségei, ugyancsak eltörölték a bizottsági alelnöki posztokat, holott ezeket a kormányzó többség mindig biztosította az ellenzék számára.


Hoppál Péter arról is szólt, hogy – szemben a polgármester által aláírt átadás-átvételi jegyzőkönyvvel, amelyben az szerepel, hogy tartalékai, milliárdos tartalékai vannak a városnak – bár az új városvezetés csődhelyzetről beszél, ezzel egyidejűleg mesés ügyvédi átvilágítási díjakat helyeztek kilátásba és minden önkormányzati cégnél, milliós tételeket, esetenként többmilliós vagy 10 milliós tételeket fognak bezsebelni a városvezetéséhez közelálló ügyvédi irodák.

– A kampányban azt ígérte a polgármesterjelölt, aki most polgármester, hogy ingyenes lesz majd ez az átvilágítás, nem kerül pénzébe a pécsieknek. Hát erről is úgy tűnik, hogy hazudtak. Továbbá utolsó megjegyzés, hogy a saját fizetésüket is felemelték az alakuló ülésen és azt követően. Magyarán miközben politikai tisztogatásokat tartanak, nemcsak intézmény- és cégvezetőket váltanak le, hanem referenseket is, közben a saját fizetésüket emelik. Komlón sem alakult másképpen a helyzet, ott az eddigi kilenc év alatt kialakult gyakorlat szerint, mely szerint egy alpolgármester volt a város polgármestere mellett, a fideszes polgármestert most arra kényszeríti a többség, hogy két alpolgármester legyen, illetve nagyon elegánsan az eddigi nyolcvanezres bizottsági elnöki, frakcióvezetői fizetést most háromszázezerre emelik. Reméljük, hogy a választók ezt is jól látják – zárta felszólalását Hoppál Péter.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.