2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

Horror! Az Andrássy úton rabolt ki egy nőt egy szír férfi

Eljárás indult egy 25 éves szír férfi ellen, aki kirabolt egy nőt az Andrássy úton – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, hogy szombat délután az Andrássy úton egy nő parkolt az autójával, amikor a férfi kinyitotta az ajtót, majd megrúgta a sofőrt és beszállt mellé.


A BRFK az MTI érdeklődésére közölte, hogy a férfi először angolul, majd arabul kiabálni kezdett a nővel, aki megpróbált elszaladni és segítséget kérni, de a támadó utána futott, visszarántotta és többször arcon ütötte. (A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a férfi arabul kiabált a nővel.)

A nő segítségére siető járókelőt a gyanúsított szintén megütötte – ismertették.


A támadó ezután kivette a nő kezéből a telefonját. A dulakodást egy másik járókelő is észrevette, próbálta feltartóztatni az elkövetőt, de nem sikerült neki.

A rendőrök a személyleírás alapján, fél órával a támadás után a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a 25 éves szír állampolgárságú férfit, aki a nála talált iratok szerint német menekültstátusszal rendelkezik.

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A sértett és a segítségére siető egyik férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott kommünikéjében azt írta, hogy a vádhatóság indítványozta a nyomozási bírónál a szír férfi letartóztatását. Ezt azzal indokolták, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya és a személyi körülményeivel kapcsolatos információk alapján feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a hatóság elől elszökne, elrejtőzne.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek