EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Ózd

Ingyenes wifipontok a Hangony-völgyben

Hangony és Kissikátor sikeresen pályázott a WiFi4EU elnevezésű, európai uniós finanszírozási programban. Ennek köszönhetően mindkét település önkormányzatai wifipontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

Az ötezer euró értékű beruházás során Kissikátorban a faluközpontban, a forrásnál és másik két pihenőhelyen, valamint a művelődési házban szerelnek fel egységeket. Kocsik László Csaba polgármester úgy véli, abban a korban, amelyben élünk, már elengedhetetlenek az ilyen műszaki fejlesztések, amelyek révén percre készen értesülünk a világ dolgairól, és kapcsolatot tudunk teremteni másokkal. Ezért nyújtották be a pályázatot, amit aztán megnyertek. Hangonyon a polgármesteri hivatalnál és egy játszótérnél történik meg a fejlesztés. Mindkét önkormányzatnak kötelezettséget kellett vállalnia arra vonatkozóan, hogy három éven keresztül üzemeltetni fogja az ingyenesen használható wifipontokat.


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elnyert 15 ezer euróból összesen kilenc településen épül ki az internetes rendszer.

Fotó: Kocsik László
Kissikátorban a közösségi ház környékén biztosan lesz kapcsolat

Fotó: Kocsik László
A kis faluban sokat adnak a környezet szépítésére, ami wifi ponttal fokozható

Kapcsolódó Cikkek

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

    A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

    A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.