EUR: 351,54 Ft
CHF: 330,22 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Életmód

Játék segít abban, hogy ne csapjanak be a reklámok

A fogyasztói tudatosság és a gazdasági versenyterület témakörében másodszor indított nevelői célzatú játékot Versenyben az erő! – Nagy Diák Versenykultúra Teszt néven a DUE Médiahálózat. A teszt nem csak játék, segítséget is nyújt a mindennapokban, mi több, nyerni is lehet vele.

A hétköznapokban sokan találkozhatnak megtévesztő hirdetésekkel, tiltott összehasonlító reklámokkal, tisztességtelen webáruházi ajánlatokkal. A Versenyben az erő! – Nagy Diák Versenykultúra Teszt segít az ilyen jellegű csalások kivédésében, és még nyerni is lehet vele. Az edukatív, szórakoztató tesztet bárki nagyjából 10 perc alatt kitöltheti a www.versenyteszt.hu oldalon, de a nyereményjátékban csak a 14–24 évesek vehetnek részt. Az online teszt december 5-ig számítógépen és okostelefonon is kitölthető. Ezt követően, december 6-án, a szervezők jutalomsorsolást rendeznek azok között, akik regisztráltak a játékba, megfelelnek a korosztályi kritériumnak, és végig kitöltötték az edukatív tesztet. A fődíj egy 60 ezer forint értékű, műszaki cikkre beváltható ajándékutalvány. A tesztet a DUE Médiahálózat a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával készítette.


Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen lekvárt zöld paradicsomból

  Készítsen lekvárt zöld paradicsomból

  A paradicsomot általában pirosan szeretik Magát a gyümölcsöt (mert legújabban ide sorolják) felhasználják lecsóba, pörköltbe, fogyasztják nyersen, illetve lehet belőle italt is készíteni. De azt már kevesen tudják, hogy szoktak zöld, éretlen paradicsomból is lekvárt csinálni. Ez nagyon régen volt szokásban, amikor már a nap sugarai nem tudták megérlelni a szeptember végén utolsóként megjelenő paradicsom gömböket.

 • Így előzheti meg a derékfájást!

  Így előzheti meg a derékfájást!

  A számítógép előtt több óráig történő “merev” üldögélés megterhelő a testnek. Az ebből eredő fájdalmak egyaránt érintik a fiatalokat és az idősebbeket is. Az apost.com néhány tippet gyűjtött össze a reggeli tornához, hogyan lehet az izmokat, az izomszalagokat karban tartani, hogy ne jelentkezzen a deréktáji fájdalom.

 • Vízbe dobták Táltosékat

  Vízbe dobták Táltosékat

  GPS jeladókkal felszerelt PET palackokat indítottak útjukra a PET Kupa szakemberei a Felső-Tiszai Búvár és Mentő Egyesület közreműködésével.