2019. december 09., hétfő
Natália

Életmód

Játék segít abban, hogy ne csapjanak be a reklámok

A fogyasztói tudatosság és a gazdasági versenyterület témakörében másodszor indított nevelői célzatú játékot Versenyben az erő! – Nagy Diák Versenykultúra Teszt néven a DUE Médiahálózat. A teszt nem csak játék, segítséget is nyújt a mindennapokban, mi több, nyerni is lehet vele.

A hétköznapokban sokan találkozhatnak megtévesztő hirdetésekkel, tiltott összehasonlító reklámokkal, tisztességtelen webáruházi ajánlatokkal. A Versenyben az erő! – Nagy Diák Versenykultúra Teszt segít az ilyen jellegű csalások kivédésében, és még nyerni is lehet vele. Az edukatív, szórakoztató tesztet bárki nagyjából 10 perc alatt kitöltheti a www.versenyteszt.hu oldalon, de a nyereményjátékban csak a 14–24 évesek vehetnek részt. Az online teszt december 5-ig számítógépen és okostelefonon is kitölthető. Ezt követően, december 6-án, a szervezők jutalomsorsolást rendeznek azok között, akik regisztráltak a játékba, megfelelnek a korosztályi kritériumnak, és végig kitöltötték az edukatív tesztet. A fődíj egy 60 ezer forint értékű, műszaki cikkre beváltható ajándékutalvány. A tesztet a DUE Médiahálózat a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával készítette.


Kapcsolódó Cikkek

 • A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájhigiéné több szempontból is fontos, hiszen általános egészségi állapotunkra nézve is kedvező hatással bír. Most kutatók egy meglepő tanulmányban arról számolnak be, hogy a fogmosás csökkentheti az Alzheimer-kór, valamint számos más betegség kockázatát, valamint segít a szív- és érrendszer védelmében.

 • Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tegye a szívére a kezét mindenki! Ugye előfordult már, hogy lódított a munkahelyén? Persze nem kell rögtön valami hatalmas nagy hazugságra gondolni, de szinte biztos, hogy olyan ember nem létezik, aki még soha egyetlen egy kis füllentést ne ejtett volna meg, akár a főnökénél, vagy épp a kollégájának nem mondott igazat.

 • Akik már nem öregszenek meg

  Akik már nem öregszenek meg

  Az I. világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más.

 • Télen is óvjuk a bőrünket!

  Télen is óvjuk a bőrünket!

  A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.