2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Külföld

Jegesmedveikrek születtek a bremerhaveni állatkertben

Jegesmedveikrek születtek a bremerhaveni állatkertben, a Valeska nevű nőstény a gondozók számára is váratlanul hozta világra utódait.

Szombaton meglehetősen nyugtalanul viselkedett a kifutójában, ennek okát csak másnap reggel fedezték fel a dolgozók – mondta el csütörtökön Heike Kück, az állatkert igazgatója. A kamerával felügyelt hátsó barlangba visszahúzódott Valeska “mellső lábai között két egészséges kis bocs kúszott-mászott”.


Az állatkert nem számított idén jegesmedveutódok érkezésére, Valeska viselkedése ugyanis az év során nem utalt erre.

A fiatal állatokat még nem láthatja az állatkert közönsége. 2020 tavaszáig a barlangnál, a látogatók elől elzárt helyen fognak élni anyjukkal, addig kamerával figyelik őket.

Kück kifejtette: a bocsok hangosak, sokat esznek és alszanak, ami az egészséges fejlődés jele. “A fiatal jegesmedvék halálozási aránya életük első napjaiban különösen magas” – hangsúlyozta Kück.

Az igazgató kiemelte: a jegesmedvék állatkerti szaporodása világszerte különleges eseménynek számít, jelenleg mindössze tíz bocs él a világ állatkertjeiben.

Az ikrek szülei, Lloyd és Valeska már több utódot nemzettek, nászukból legutóbb 2015-ben született egy Lili nevű bocs, 2013-ban pedig Lale nevű nővére jött világra. Mindkét medve egy holland állatkertbe költözött.

Két bocsuk 2018-ban ellési komplikációk miatt elpusztult.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

    Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

    A világon 12 012 720 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 548 914, a gyógyultaké pedig 6 562 679 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki adatai szerint.

  • Orbán Viktor: Ne a nyugatiak mondják meg, hogyan éljünk

    Orbán Viktor: Ne a nyugatiak mondják meg, hogyan éljünk

    Mi Közép-Európából arra kérhetjük a Nyugatot: ne mondja meg, hogyan kellene élnünk az életünket – mondta szerdán Orbán Viktor miniszterelnök az Európa cenzúrázatlanul című webkonferencián, amelyen Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök is felszólalt.