2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Sopron

Jelentős vasúti fejlesztések

A határon átnyúló vasúti fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekről értekeztek a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében megvalósuló SMART Pannonia Szakértői Fórumon Sopronban. A  konferencián a szakértők megegyeztek abban: Burgenland és Sopron együttműködése ezen a területen is példamutató, így számos fejlesztést valósítanak meg a közeljövőben itt.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen elhangzott: a vasúti közlekedés fejlesztése a mobilitás és a klímaváltozás miatt egyaránt fontos. Az olyan gyorsan fejlődő területeken, mint Sopron térsége és Burgenland ez a kérdés kiemelt jelentőségű – ezért örvendetes a szakemberek szerint, hogy a felek itt kiválóan együtt tudnak működni: ennek egyik alappillére a GYSEV Zrt. fejlesztésközpontú szemlélete.
Sopron Önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián köszöntötte a konferencia résztvevőit. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Sopron kiemelkedő szerepet tölt be a térségben.
A konferencián a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Kiss-Parciu Péter szólt az érdeklődőkhöz. A regionális és határmenti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a minisztérium 2014 óta vesz részt a határmenti települések közlekedésügyi együttműködéseinek fejlesztésében – ennek egyik kiemelt eleme a burgenlandi–magyar kooperáció.
A GySEV Zrt. a következő Európai Uniós fejlesztési ciklus során a vasúti csomópontjait is fejleszteni kívánja. Így Sopron állomás kapacitását is szeretnék javítani, illetve bővíteni. Ez a projekt körülbelül 2 milliárd forint értékben valósul majd meg.


Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.