2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Szolnok

Karácsony a Kossuth téren

November 30-án, szombaton gyújtotta meg a Kossuth téren felállított koszorú első adventi gyertyáját az evangélikus egyház dr. Fabiny Tamás püspök részvételével. A Karácsonyi Vásár és az Adventi Falu egészen január 1-jéig várja a látogatókat.

Már november közepén megérkeztek Szolnok főterére a faházak, amelyeket a forralt bort és forró teát kínáló kitelepült vendéglátóegységek vettek birtokba a november 28-án megnyíló Adventi Falu részeként. A karácsonyi időszak alatt a Kossuth tér a szolnokiak számára az a helyszín, ahol a hosszú, hideg munkanapok után megpihenhetnek.


Aki a hét minden szombatján ellátogat a faluba, az részese lehet az ökumenikus gyertyagyújtásoknak. Ekkor nemcsak az egyházi vezetők beszédét lehet meghallgatni, hanem óvodások, iskolások, valamint meghívott előadóművészek várják a látogatókat zenés színpadi műsorral.

Egyházi programok

December 6-án, pénteken a görögkatolikus egyház gyertyagyújtására kerül sor, majd a COOP mikulása várja a gyerekeket, ezután a téren összegyűlteknek a Silver Blue gitárduó ad koncertet. December 14-én, szombaton a római katolikus egyház gyújtja meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját, ezt követően pedig az Indian Joe Band és a Retroleum zenekar biztosítja a jó hangulatot. A karácsony közeledtét jelképező utolsó gyertyát a református egyház fogja lángra lobbantani december 21-én, szombaton, az eseményt pedig az Oti Voice & Bass és az Operett Voices adventi műsora követi.

 

Zenebona

December 5-én indul útjára a gyerekek kedvence, a COOP Mikulásvonat, amely délelőtt meglátogatja a város óvodásait, majd délután bárki utazhat a gőzösön. A gyerekeknek ezen a napon zenés műsorral is kedveskednek a szervezők, hiszen a Kossuth téren fellép a Péter & Pan Gitárduó. December 7-én, szombaton Detty adventi műsorát lehet megtekinteni, majd az Oti Voice & Bass lép színpadra. December 13-án, pénteken a Smart zenekar zenél, december 20-án, pénteken pedig Laki Péter és Vágó Zsuzsi, a Budapesti Operettszínház művészei kápráztatják el hangjukkal a hallgatóságot.

Molnár Judit


Hamarosan a második gyertya is égni fog (Fotó: Lokál Extra)

Már az első napon sokan látogattak ki a faluba
Fotó: Lokál Extra

Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek