EUR: 354,57 Ft
CHF: 331,74 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Székesfehérvár

Karácsonyi adományozás az Alba Regia Sportcsarnokban

Sportolók segítettek a rászorulóknak

Kosárlabdázók, kézilabdázók, ajándékok és gyerekek Fotó: ÖKK, Simon Erika

Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy az ünnepek közeledtével a társadalmi felelősségvállalás jegyében a városi sportegyesületek mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a SZETA támogatottjainak.


Az Alba Regia Sportcsarnok aulájában immár nyolcadik alkalommal gyűltek össze az adventi időszakban a kosár- és kézilabdacsapat játékosai, tagjai, vezetői, a SZETA képviselői, a szponzorok és természetesen a kiválasztott családok, akik idén az ünnepi adományokból részesültek.

Az adományosztás alkalmával a gyerekek természetesen kaptak szaloncukrot is. A gyümölcsöt és a mikuláscsomagokat idén is a sportolók biztosították, a Bestwestern Plus Lakeside Hotel pedig karácsonyi kalácsát tette hozzá a csomagokhoz. A Patika Plusz vitamint ajánlott fel a gyerekeknek, valamint egy szerencsés család egy tortával térhetett haza az Alba Regia Sportcsarnokból.


 

Étel és dedikálás

– Számos családnak küldtünk meghívót, három iskolával, a Széna Téri, a Kossuth Lajos és az István Király Általános Iskolával együttműködve. A tagcsaládjaink, illetve az iskolák gyermekvédelmi felelősei ajánlása alapján hívtuk meg őket. A csomagban tartós élelmiszerek vannak, olyanok, amelyek karácsony környékén jól jönnek: liszt, cukor, tej, étolaj, pudingpor, piskóta – mondta Zugor Zsuzsanna kuratóriumi elnök. Hozzátette, hogy a SZETA az év minden napján a családok segítségére van, mégis nagy örömmel tölti el, hogy az adventi időszakban a város, a klubok és a szponzorok összefogásából még többet tudnak adni. Az elnök kiemelte az adományok mellett ilyenkor az is nagy öröm a gyerekeknek, hogy aláírásokat, közös fotókat kérhetnek a kedvenceiktől.

Együtt a boldogságért

Megtiszteltetés és büszkeség az, hogy a város kezdeményezésére már nyolcadik alkalommal adhatunk otthont, és vehetünk részt az adománygyűjtésben. Az ünnepek közeledtével még inkább hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás fontossága. Külön öröm számomra, hogy a sportolók és a klub dolgozói is hozzájárulnak évről évre ehhez a nemes kezdeményezéshez, és a kollégáim nevében is mondhatom, hogy nincs is annál szebb, amikor ennyi boldog gyermekarcot láthatunk – jelentette ki Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.

Kapcsolódó Cikkek