EUR: 351,99 Ft
CHF: 330,32 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Nyíregyháza

Karácsonyi ajándékcsomag a nyugdíjasoknak

Idén is karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat a nyíregyházi nyugdíjasoknak. 2013 óta ez már a hetedik alkalom erre a különleges odafigyelésre. Ráadásul az érintettek köre nőtt, hiszen most azon 65 év alattiak is megkapják, akik megfelelnek a feltételeknek.

Az Idősügyi Tanács javaslatai alapján állították össze ezúttal is a küldeményt, melyre a szociális ellátásra biztosított költségvetési keretösszeg év végi maradványa, ezúttal 85 millió forint biztosítja a fedezetet, ráadásul a tavalyihoz képest jóval többeknek.


Az induláskor tízezren kapták, tavaly 21 ezren, most nagyjából 24 ezer 100-an, amit nemcsak demográfiai okok indokolnak. A rendelet módosítása értelmében 2019-ben már azon 65 év alattiak is megkapják, akiknek Nyíregyházán van a bejelentett lakóhelye, öregségi teljes- vagy résznyugdíjra vagy időskorúak járadékára saját jogon jogosultak, vagy hozzátartozói nyugellátásra jogosultak, és ezen a jogcímen az ellátást számukra folyósítják is.

Postán küldik

A Magyar Posta Zrt. december 23-ig kézbesíti a csomagokat, amennyiben ez eredménytelen, a küldeményt a jogosult vagy az általa meghatalmazott személy a polgármesteri hivatalban veheti át az év két utolsó napján, valamint január 2-ától 10-ig, ügyfélfogadási időben. Az édességekből, kávéból, teából összeállított csomag ára 2500 Ft.

Kapcsolódó Cikkek