EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Eger

Karácsonyi hangulat Füzesabonyban

November 26-án végleges helyére került a város karácsonyfája a házasságkötő terem előtti téren. A fenyőfát a Petőfi út 50. szám alatt lakó Kaló Józsefné ajánlotta fel az önkormányzatnak. A Füzesabonyi Média Nonprofit Kft. szervezésében december 1-jén kezdődtek el az adventi programok a városban.

A hónap első napján adventi kézműveskedést ajánlott az érdeklődőknek a Füzesabony–Szihalom Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ a mozi épületében. Ezután a Házasságkötő téren a lakosok feldíszítették a karácsonyfát, majd Papler Pál atya ünnepi gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel. Az adventi gyertyagyújtás szertartását az FSC utánpótlás-sportolói végezték el. A rendezvényen a művészeti iskola tanári kórusa és a Pöttömke Óvoda pedagógusai is közreműködtek.


Adventi véradás

December 8-án 9.00–16.00-ig adventi véradás lesz, Adni jó! címmel. Így szól a felhívás: „Ajándékozz 420 ml vért a szeretet ünnepének közeledtével, Füzesabonyban, advent második vasárnapján. A véradás ideje alatt ingyenes egészségügyi szűrést biztosít a Füzesabonyi Egészségfejlesztési Iroda! A férfi donorok számára ingyenes PSA- (prosztata) vérvizsgálat! A véradók között tombolasorsolás lesz, a fődíj egy kétszemélyes vacsora a Hétvezér étteremben! Minden véradót szeretettel látnak egy tányér palóclevesre. A véradás a mozi épületében lesz megtartva.”

 

– Füzesabony teljes megújulás alatt áll, hiszen a Zöld város program keretében végre méltó belvárosi környezet jön létre a vasútállomás körzetében, és komoly fásítási programba is kezdtünk – számolt be Nagy Csaba. A polgármester fontosnak tartja azt is, hogy az adventi időszak ünnepi hangulata, Füzesabony ünnepi díszbe öltöztetése méltó helyszínt adjon a szakrális, közösségi, sport- és jótékonysági programoknak. Hozzátette: szerencsére egyre inkább erősödik a lokálpatriotizmus a városban.

A adventi gyertyagyújtás minden évben meghatározó ünnepi program a városban

Kapcsolódó Cikkek