2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Dunaújváros

Keményen dolgoznak az úszók

A közelmúltban már ismét birtokba vehették a már felújított Fabó Éva Sportuszodát a Dunaferr SE úszói, akik ugyan hiányolják az épületből a konditermet, ám ennek ellenére zavartalanul végzik a munkát, és az eredményekre sem lehet panasza az értük drukkolóknak.

A szeptemberi kezdés után szinte hétről hétre medencébe ugranak hazai vagy nemzetközi versenyeken a Dunaferr SE úszói. Az egyesület elsősorban utánpótláskorú sportolókat indít a megmérettetésen, ám azon néhány versenyzőjük, aki már a felnőttek között szerepel, a fiatalabbakhoz hasonlóan rendszeresen állhat dobogóra a viadalok után.


A legkisebbektől a felnőtt korú versenyzőkig mindenki szorgalmasan készül a Dunaferrnél

Nem unatkoznak tehát a dunaújvárosi úszók, akik az elmúlt időszakban egyebek mellett a szerbiai Zrenjaninban szerepeltek nemzetközi versenyen. A Grand Prix-Kup Zrenjanin 2019 elnevezésű eseményen öt úszó képviselte a Dunaferr színeit. Közülük Szőllősi Martin bizonyult a legeredményesebbnek, aki száz méter mellen harmadik, míg 50 méter mellen második helyen ért be. Az ő két érmén kívül még egy dobogós helyezés jutott ezen a rendezvényen a dunaújvárosiaknak: Fekete Dóra egy bronzéremmel térhetett haza, amelyet száz méter vegyesen szerzett. Az egyesületben folyó munka elismerése az eredmények mellett az is, hogy Kenyér Lilla és Kovács-Seres Hunor is meghívást kapott abba az edzőtáborba, amelyet Százhalombattán rendezett a Magyar Úszó Szövetség a jövő bajnokai számára.

Motiváció

A válogatott összetartáson a tréningek mellett a motiváció is nagy hangsúlyt kapott, hiszen olyan bajnokok látogatták meg a résztvevő fiatalokat, mint Risztov Éva és Czene Attila, akik rengeteg tapasztalatot osztottak meg a „trónkövetelő” generációval.

A Dunaferr úszói szűkebb hazájukban, Fejér megyében is letették névjegyüket, hiszen a 12+ verseny harmadik fordulójában, Székesfehérváron ugrottak vízbe és ezúttal is újabb érmekkel gazdagították az egyesület gyűjteményét: Kovács-Seres Hunor 400 méter vegyes kategóriában elsőként, 200 méter pillangóban pedig második helyen csapott célba, míg csapattársa Horváth Hanna 400 méter vegyesen szerzett arany-, 200 méter pillangón pedig bronzérmet. A 400 méter vegyes női küzdelmeiben Hanna mellett a dobogón még egy újvárosi úszó állhatott, hiszen Kenyér Lilla a harmadik helyet szerezte meg ebben a számban.


Kapcsolódó Cikkek