EUR: 351,99 Ft
CHF: 330,32 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb XVI.kerület

Képeken majdnem az egész világ

Z. Réti Márta mindig szeretett és tudott is rajzolni, ezért lett nyomdai retusőr. Azután testvérének köszönhetően megismerte Ghyczy György festőművészt, és egy új karrier kezdődött el, amely terméseinek egy részét most a Corvin Művelődési Házban nézhetik meg az érdeklődők.

Z. Réti Márta kiállítását december 15-éig nézhetik meg a  Corvin Művelődési Házban
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Saját bevallása szerint az évek során többféle technikát kipróbált. Legjobban a pasztellt szerette meg, nyolc éven keresztül így készültek a képei. Később került előtérbe az olajfesték, hiszen azt vallja, hogy az élénk, gyönyörű színekkel sokkal jobban tudja visszaadni a tájak szépségét. A mai napig is ezzel dolgozik. Magyar témájú képei nagy része a helyszínen készül, a külföldieket a testvére által küldött fotók alapján festi meg. Nem másol, hanem festménnyé alakítja át azokat. Igyekszik minden évben legalább egy önálló kiállítást tartani. Most például kerületünkben, a Corvin Művelődési Házban nyílt tárlata, amelyet december 15-éig lehet megnézni.


Alkotótáborokba is jár
Mint azt Z. Réti Mária korábban elmondta, minden évben igyekszik eljutni egy alkotótáborba. Eleinte ezekben a táborokban csak tanult, s törekedett, hogy mindent elsajátítson, ami a festészethez szükséges. Bevallása szerint legnagyobb segítője mestere, Sáska Tibor festőművész. Járt alkotótáborban Nemesvámoson, Kőszegen és Fülöpjakabon, az Alföldön.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.