EUR: 355,16 Ft
CHF: 331,97 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Székesfehérvár

Két öttusázó már az olimpiára készülhet

Tatán (is) készültek a csapat válogatottjai Fotó: Volán Fehérvár

Megtartotta évzáró összejövetelét a Volán Fehérvár öttusaszakosztálya. A fehérvári pentatlonosok 2019-ben szolidabb évet zártak a szokottnál, a legnagyobb sikert a Kovács Sarolta és Demeter Bence által megszerzett olimpiai kvóta jelentette. Bence a világbajnokságon csapatban ezüstérmet nyert. Az évzárón a legjobb volánosok serleget vehettek át, a felnőtteknél Kovács Sarolta, Demeter Bence, míg az utánpótlásban Szücs Dóra és Tamás József lett a legjobb.

– Idén csak a két kvóta megszerzése jelentett örömöt. Egyéniben nem lett dobogósunk, de a korosztályos versenyzőink sem kényeztettek el bennünket. Sajnos a sérülések is hátráltattak, Bence szinte az egész évben bajlódott a lábával, Saci a magánéletbeli lelki terheivel küzdött. Málits Pista Eb-érme sikert jelentett – összegzett Vörös Zsuzsanna, a szakosztály igazgatója.


Kiegyenlített lett az öttusa világa

Kiegyenlítetté vált a nemzetközi mezőny, nehéz egyeduralkodónak lenni, amire korábban volt példa a magyar öttusasport esetében.

– A nemzetközi szövetség törekvése, hogy kiegyenlítődjön a mezőny. Ebben nagy szerepük van az  edzőinknek. Szükségünk lenne az előrelepéshez egy olyan központi felkészülési bázisra, ahol a cipésztől a fogorvosig minden megtalálható. Jövőre olimpia, a célunk egy érem és egy olimpiai pontszerzőhely megszerzése – mondta Gallai István, a szövetség fehérvári főtitkára.

Kapcsolódó Cikkek