EUR: 351,98 Ft
CHF: 330,44 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Kétgyerekes édesanyát rúgtak ki Pikóék

Karácsony előtt pár héttel elbocsátottak egy kétgyerekes családanyát a józsefvárosi önkormányzattól, mert nem vállalta a túlórázást – számolt be a Hír TV Híradója.Az ellenzéki Pikó András polgármester kerületében első döntései között szerepelt, hogy megszüntetik a kerület cégeinél a túlmunkát. Csakhogy miután döntést hoztak erről, kiderült, hogy az önkormányzati hivatalban dolgozóknak rendszeresen túlórát kell vállalniuk. A kétgyerekes Marton Anita viszont ezt nem tudta vállalni, mivel egyedül neveli gyerekeit. Néhány nap múlva felmondtak neki annak ellenére, hogy ígéretet kapott arra, hogy nem bocsátják el.

– Hétfőn még azt mondta, hogy megoldást találunk, nem fog két gyerekkel az utcára rakni, pénteken pedig felmentett, először azzal a kifogással, hogy nincsen a munkakörömnek megfelelő beosztás, majd mikor szembesítettem azzal, hogy van, akkor azt mondta, hogy jó, de azokon az osztályokon is van túlóra. Megkérdeztem tőle, azért küld el, mert nem tudok túlórázni? Erre az volt a válasz, hogy igen! – mondta az anyuka.


Pikóék egyébként első dolga volt a saját fizetésük megemelése. A polgármester havi 997 ezer 200 forint havi illetményt, plusz 150 ezer forint költségtérítést fog kapni. Majd döntés született arról is, hogy elveszik az önkormányzati dolgozók 13. havi juttatásait.

Minden ami Aktuális!

Kapcsolódó Cikkek