2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Szombathely

Kézilabdás dzsembori kisiskolásoknak

Diákoknak szervezett tornát a Haladás VSE

Szerző: Görbicz Szabolcs


Remekül sikerült a Haladás VSE által megszervezett II. Szent Márton Városi Kézilabda Torna. A színvonalas rendezvényen hét oktatási intézmény 170 diákja lépett pályára.

A torna elsődleges célja a sportág megismertetése volt Fotó:HVSE

Tavaly hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Haladás VSE a Szent Márton Kézilabda Tornát, melynek elsődleges célja a sportág megismertetése, megszerettetése volt a gyerekekkel, emellett pedig lényegesnek tartották a zöld-fehér klub népszerűsítését is.


A második alkalommal megrendezett erőfelmérőn hét általános iskola alsó tagozatos tanulói vettek részt. Szombathelyről a Reményik, az Oladi, a Zrínyi, a Gothard, a Neumann és a Brenner látogatott el a Rohonci úti sportkomplexumba, míg vidékről meghívottként az ikervári Zichy iskola  érkezett a tornára. Összesen 170 kisdiák lépett pályára.

Összesen 170 kisdiák lépett pályára Fotó:HVSE

A rendezők két korcsoportban rendeztek küzdelmeket: az elsőben az 1–2. osztályos, míg a másodikban a 3–4. osztályos gyerekek szerepelhettek. A fiúk és a lányok külön-külön mérték össze a tudásukat, felkészültségüket.

A főszervező elégedett

Takács Gergő, Haladás VSE: – Már tavaly is igen örültünk annak, hogy kifejezetten nagy volt az érdeklődés a rendezvény iránt, de most minden előzetes várakozásunkat felülmúlta az iskolák aktivitása. A második Szent Márton Városi Kézilabda Tornán másfélszer annyi gyerkőc vett részt, mint az elsőn. Éppen ezért szeretnénk ezt a hagyományt tovább vinni és jövőre egy legalább ilyen jó tornát megrendezni.

A tornán a különböző korcsoportokban 23 csapat volt érdekelt.

– Én úgy gondolom, hogy pedagógusként és az utánpótlással foglalkozó edzőként is az ilyen pillanatokért éri meg dolgozni. Ennyi mosolygós, vidám, önfeledten sportoló gyermeket ritkán lehet együtt látni.  Annak pedig külön örülök, hogy a gyerkőcöket elkísérő testnevelők lelkesedése vetélkedett a tanítványokéval. Fantasztikus érzés itt lenni, ilyenkor érzem azt, hogy érdemes ezt csinálni. Amúgy a színvonal eléggé vegyes volt. Természetesen azok a csapatok szerepeltek jobban, melyekben versenyszerűen kézilabdázó játékosok léptek pályára. Ám a mai napon sokkal inkább a jó hangulat volt a lényeges és nem az eredményesség – fogalmazott Falussyné Kertész Helga, a rendező Haladás VSE kézilabdázóinak szakmai vezetője.

A legjobbak érmet kaptak, de senki nem távozott üres kézzel Fotó:HVSE

A rendezők a dobogós csapatokat érmekkel, kupákkal jutalmazták, ám a többiek sem távoztak üres kézzel, ugyanis valamennyi résztvevő emlékérmet, emléklapot vihetett haza. Emellett mindenki kapott ajándékba egy Szent Márton Városi Kézilabda Torna feliratú pólót is a Haladástól.

A torna végeredménye

  1. korcsoport, leány: 1. Gothard, 2. Brenner II., 3. Kalandorok (Reményik)
  2. korcsoport, fiú: 1. Gothard, 2. Kisördögök III. (Neumann), 2. Hurrikánok (Reményik)
  3. korcsoport, leány: 1. Zrínyi, 2. Oladi, 3. Brenner III.
  4. korcsoport, fiú: 1. Brenner IV., 2. Gothard, 3. Neumann

 

 

Kapcsolódó Cikkek