EUR: 337,24 Ft
CHF: 317,89 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Belföld

Kiderült! Így szöktették be és ki Gothárt

A Ripost információi szerint szerdán a hátsó bejáraton keresztül szöktették be és ki a szexuális zaklatással vádolt Gothár Pétert.

Mint arról beszámoltunk, szerdán hallgatta meg a Színház-és Filmművészeti Egyetem Etikai Bizottsága Gothár Pétert, aki szexuális zaklatási ügybe keveredett. A botrány a Katona József Színház november 19-én megjelentetett közleményével kezdődött, amiben leírták, hogy kitiltották az egyik szerződéses munkatársat.


Most a Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága meghallgatta Gothár Pétert, azonban nem közölték hogy miről döntöttek.

Természetesen szinte az egész ország arra várt, hogy mi fog történni a meghallgatáson. Szerda délután nőszervezetek követelték a Katonánál, hogy minden Gothár-darabot vegyenek le a műsorról. Az ügy érdekében online petíció is indul.


„Ma Magyarországon egyetlen nőnek sem szabad átélnie olyan zaklatást, amely a hírek szerint ebben a színházban megtörtént” – mondta el akkor a budapesti Katona József Színház előtt a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Szőnyi Kinga.  Király Nóra, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója közölte: az egyesület szerdán online petíciót indít a www.noiszem.hu honlapon, azt kérve, hogy sehol ne játsszák Gothár Péter rendezéseit.

„Ha a Színművészeti vezetéséből bárki tudott valamit Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről, de eltitkolta, akkor a minimum az, hogy le kell mondania” – nyilatkozta korábban az ATV-nek Palkovics László a Gothár-ügy kapcsán. Az innovációs és technológiai miniszter szerint azzal, hogy Máté Gábor, a Katona József Színház ügyvezető igazgatója egy éve tudott a molesztálásról, és mégsem tett semmit, felmerül a bűncselekmény gyanúja.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Szétesés szélén az MSZP és a Jobbik

  Szétesés szélén az MSZP és a Jobbik

  Egyere nagyobb a káosz az MSZP és a Jobbik soraiban, hiszen az elmúlt héten több meghatározó politikus is otthagyta a pártokat. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Lokálnak elmondta, hogy sikeres Gyurcsány Ferenc taktikája, hiszen sorra esnek szét azok az ellenzéki pártok, amelyekre már nincsen szüksége.

 • Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

 • A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a “szabad Gyönygyöspatáért” meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.