EUR: 355,19 Ft
CHF: 330,97 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Győr

Kívül-belül megszépült a Máltai-ház

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió győri regionális központjának felújítása. Megtörtént a homlokzat, a nyílászárók és a gépészeti elemek rekonstrukciója, valamint belső megújítása is. A megszépült épület ünnepélyes átadására nemrég került sor.

Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke szentelte meg az új Máltai-házat
Fotó: Marcali Gábor

Az épület európai uniós pályázati forrásból egy év alatt készült el – tájékoztatott Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője.


A győri régióközpont 16 önkéntes csoport, 28 idős, szenvedélybeteg, krízishelyzetbe került és fogyatékkal élő ember gondozó intézménye.

Ebben az épületben található a régió központi adományraktára, valamint a járási támogató szolgálat.

Ebben az épületben található a régió központi adományraktára
Fotó: Marcali Gábor

– A megújult épületben a munkatársak mostantól korszerű körülmények között végezhetik munkájukat – hangsúlyozta a beruházás jelentőséget az ügyvezető.


A régióban 19 intézményt működtetnek 18 telephelyen, 264 munkatárssal dolgoznak, és több mint 370 az önkéntesek száma, 62 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak.

Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: összesen 4,6 milliárd forintra pályázhattak a karitatív szervezetek, ebből 37 településen 40 projekt valósulhat meg. A forrást új raktárak építésére, régi épületek felújítására, valamint felszerelések, eszközök beszerzésére lehet fordítani.

A megújult épületben mostantól korszerű körülmények között végezhetik munkájukat a szakemberek
Fotó: Marcali Gábor

Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a szolgálat elmúlt 30 éves történelméből elevenített fel néhány epizódot. Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke is a múltról beszélt, arról, hogy 30 évvel ezelőtt a segítőkészség hajtotta a megyei önkormányzatot és a szeretetszolgálatot, ezért összefogtak, majd húsz évvel ezelőtt, december 22-én az önkormányzat határozatlan időre átadta az Amadé úti épületet a Szeretetszolgálat használatába.

– Jó döntés volt, jó kezekbe került az épület – hangsúlyozta az alelnök.

Kara Ákos országgyűlési képviselő (balra) kiemelte:elköteleződés, szív nélkül ezt a munkát nem lehet végezni
Fotó: Marcali Gábor

Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő szerint a közös, a kölcsönös segítségnyújtás jellemzi a Máltai Szeretetszolgálat és a város, a megye viszonyát. Kiemelte: elköteleződés, szív nélkül ezt a munkát nem lehet végezni.

Kapcsolódó Cikkek