2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Hódmezővásárhely

Kórházfejlesztés: a városra vár a kormány

Kallai Árpád, a vásárhelyi kórház főigazgatója arra kérte a polgármestert, kezdjen végre tárgyalásokat a kormánnyal a Modern Városok Programról, mely az egészségügyi intézmény számára is fontos fejlesztéseket tartalmaz.

Továbbra is várat magára a vásárhelyi kórház fejlesztése, mely a Modern Városok Program keretében valósulna meg. Kallai Árpád főigazgató lapunknak elmondta: azzal a kéréssel fordult Márki-Zay Péter polgármesterhez, hogy az önkormányzat nevében kezdje meg végre a tárgyalásokat a kormánnyal az egészségügyi intézmény számára is kiemelten fontos beruházásokról, a várva várt bővítésekről, az új honvédkórházról. Minderre azért van szükség, hiszen a Modern Városok Program konstrukciója értelmében az egyeztetések lefolytatása a város feladata és felelőssége.


A városvezető – Kis Andrea alpolgármester társaságában – december havi fogadóóráján kereste fel Kallai Árpádot, aki örömmel állt rendelkezésére, hiszen a város kórházának korszerűsítése, bővítése egyrészt közös érdek, másrészt az itt élők ellátása szempontjából is sorsdöntő jelentőséggel bír.

Ideje lépni!

– Arra kértem a polgármester urat, hogy a Modern Városok Programmal kapcsolatban kezdjen tárgyalásokat a kormánnyal, mivel a program fontos fejlesztéseket tartalmaz az intézmény számára is. Ezt a megállapodást az önkormányzat és a kormány kötötte meg, a kórházat érintő fejlesztéseket pedig az egészségügyi és a Honvédelmi Minisztérium kezeli. Nagyon várjuk, hogy a polgármester úr lépéseket tegyen a kormány felé a fejlesztések elindítása érdekében – foglalta össze Kallai Árpád.

A kórház főigazgatója arra kérte a polgármestert: kezdjen el végre dolgozni a kórház fejlesztéséért

Kapcsolódó Cikkek