EUR: 353,31 Ft
CHF: 328,02 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Nagykanizsa

Kóruskarácsony, nyolcadszor

Idén négy középiskolás csoport lépett fel a már nyolcadik alkalommal megrendezett Kóruskarácsonyon, amelynek – a hagyományoknak megfelelően – a Felsőtemplom adott otthont. Ezúttal 120 énekes állt a közönség és a kamerák elé.

Balogh László polgármester köszöntőjében kiemelte, ha ezeknek a fiataloknak a szemébe nézünk, akkor ami azokból tükröződik, egyben felszólítás is.


– Mielőtt valaki az önfeladásnak, a szürkeségbe való beletörődésnek, a reményvesztettségnek engedne, előtte jól nézzen ezeknek a fiataloknak vagy akár a saját gyerekeinek, unokáinak a szemébe, mert ők fizetik majd meg az árát – hangsúlyozta a politikus. – Minden döntésünk előtt – akár csak fényképen – nézzünk ezekbe a gyermekarcokba! Milyen jövőt szánunk nekik? Karácsonyt akarunk vagy fényünnepet, avagy a szovjet időkből ismerős fenyőünnepet?

Ezúttal 120 fiatal éneke csendült a Felsőtemplomban (Fotó: Gergely Szilárd)

Leszögezte: „Jézus Krisztus születése miatt vagyunk itt. És ez még csak nem is vallásosság függvénye. Ismerős a tételmondat: Európában még az ateista is keresztény…”

Szerinte van ok az örömre, mert a zenélés maga is nevelőerő, amely közösségben még inkább hatványozódik. A sikerélménytől pedig egészséges önbizalmat, ebből eredően tartást kap a gyerek, és ez a legtöbb, ami ma a fiatalságnak adható.

Szenteste láthatják

A Kóruskarácsonyon páros években általános iskolások, páratlanokban pedig középiskolások lépnek fel. Ezúttal a Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar és a BLG Nyolcosztályos Gimnazisták Kórusa, valamint a piarista iskola Schola Calasanctiana és Mathia Károly Vegyeskara énekelt. A felvételt szenteste láthatják a helyi televízió nézői.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.