2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Székesfehérvár

Kovács Alizé lett a Fehérvár Hangja cím 2019-ben

Egy gálán újra együtt hallhatja a közönség a döntősöket

Remek showműsor volt az idei finálé Fotó: ÖKK,

Cser-Palkovics András, a győztes és a díj

Székesfehérváron a feltörekvő, művészi álmokat dédelgető fiataloknak is megvannak a bemutatkozási lehetőségeik. A versmondók után nagyszabású show-műsor keretében dőlt el, hogy Kovács Aliz nyerte a Fehérvár Hangja címet 2019-ben. A második helyezést Matern Vanda, a harmadikat pedig Nagy Gréta érdemelte ki.


A Fehérvár Hangja versenyben immár ötödször keresték a Fejér megyében élő vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. Idén is nagyon sok fiatal jelentkezett, akik közül tizenketten – Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja – jutottak be a döntőbe. A felkészülés hetei után a Vörösmarty Színház színpadán dőlt el, kié lesz a Fehérvár Hangja 2019 cím. A döntősök nagyszabású show keretében, zenekar és táncoscsapatok közreműködésével, látványos díszletek között adták elő produkcióikat és közös dalaikat a nézőteret megtöltő lelkes szurkolók előtt. Hagyomány a Fehérvár Hangja esetében, hogy a döntőn az előző nyertes is színpadra lép. A 2017-es Fehérvár hangja, Ferenczy-Nagy Bogi most két dalt énekelt.

 

A zsűri

Az énekeseknek Schoblocher Barbarát, a Blahalouisiana énekesnőjét, Jancsó Gábort, a zenekar dalszerzőjét, Vörös Tamás jazz-zenészt és Szakács Gergőt, a Follow the Flow frontemberét kellett meggyőzniük tehetségükről. A produkciókhoz a táncos elemeket Szakál Attila rendező irányításával a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház és a Step And Style Studio fiatal táncosai biztosították.

 

Kovács Aliz, a győztes

„Nem hittem el, hogy az én nevemet mondják. Azt hittem, csak illúzió volt, de nem! A döntős dalt az énektanárom javasolta, először nem is szerettem volna ezt énekelni. Aztán ahogy elkezdtem gyakorolni, nagyon megszerettem. Eddig nem álltam ekkora színpadon, és hogy én énekeltem elsőként a versenyzők közül ma este, az még nagyobb drukk volt. Óriási élmény volt minden, a közös munka a többiekkel felejthetetlen. Ahogy barátságok szövődtek, és támogattuk, vittük előre egymást – ez biztosan örök emlék marad.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.