EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Kecskemét

Lajosmizsei állatkínzás: januárban várható ítélet

Jövő januárban várható ítélethirdetés annak a 37 éves férfinak az ügyében, aki változó létszámban, de legalább 25 kutyát tartott lajosmizsei tanyáján nem megfelelő körülmények között. A tárgyalás decemberben szakértői vélemény ismertetésével és tanúvallomások meghallgatásával folytatódott.

A szakértői vélemény kiegészítésének ismertetésével folytatódott a Kecskeméti Járásbíróságon egy állatkínzással vádolt férfi ügye. A 37 éves férfi a vád szerint közel harminc, főként német juhász jellegű keverék kutyát tartott nem megfelelő körülmények között egy tanyán.


A férfi főként német juhász jellegű keverék kutyákat tartott mostoha körülmények között

Fájdalmak között éltek

A szakértő szerint a kutyák között volt olyan állat, akinek bőrelváltozás volt az ágyéki és fari részén. A bőrhiány nem emberi behatás eredménye, ez egy eredetileg túlérzékenységgel, allergiával összefüggő bőrgyulladásból indult. A seb magától vagy a kutya nyalogatása miatt tovább fertőződött. A szakértő szerint, amíg csak kis részen található ilyen elváltozás, addig is fájdalommal jár, de szakszerű kezeléssel napok alatt meggyógyul. (A legutóbbi, november tizennyolcadikai tárgyaláson az állatokról készült fényképeket is bemutatták.)

A tárgyalás során két tanú vallomását is felolvasta a bíró. A nem megfelelő körülmények között tartott állatok gazdájának sorsát várhatóan 2020. január 16-án hirdetik ki. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.