EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Lakásmutyiba keveredett a Szeviép-ügy bírónője

A Szeviép-ügyben felmentő ítéletet hozó bírói tanács vezetője is furcsa ügybe keveredett, feltűnően kedvező áron vásárolt lakást a szegedi önkormányzattól – számol be a Ripost a PestiSrácok információi alapján.

Igazgatási vizsgálat lefolytatására és jelentéstételre kötelezte Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Szegedi Törvényszéket a PestiSrácok.hu oldalon még hétfőn megjelent tényfeltáró cikk miatt. Ebben az internetes portál arról írt, hogy a Botka László vezette szegedi önkormányzattól kapott zsíros megbízást a Szeviép-vezéreket felmentő bírói tanács egyik bírájának családi cége. Nóvé Ágnes éppen az építőiparban vállalkozik, ő és a férje ketten tulajdonosai az Éptárker Kft.-nek, amely az elmúlt években közpénzen három munkát is végzett Szegeden. A város legnagyobb zöldberuházásában egy kétszereplős konzorciummal 750 millió forintos beruházást nyertek el, ezenkívül egy Tourinform-irodát alakítottak ki és egy óvodán cseréltek tetőt.


Nóvé Ágnes, a Szegedi Törvényszék bírája ráadásul nemcsak a Szeviép-, hanem a Czeglédy-per bírói tanácsának is tagja.

Az ügyben nemcsak Senyei György rendelt el vizsgálatot, hanem hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István is.


Közben a PestiSrácok.hu megjelentette a következő cikkét a témában, ebben tegnap arról írtak, hogy Kovalcsik Éva, a Szegedi Törvényszék tanácsvezető bírája 12,4 millió forintért vásárolhatott meg 2015-ben egy száz négyzetméteres belvárosi, polgári lakást a szegedi önkormányzattól. Az ingatlan Szeged szívében, a 2010-ben felújított sétálóutca műemlék épületében, a Wagner-palotában van. A tulajdoni lapról az is kiderült, hogy a bírónő mindössze nyolc napig volt a luxuslakás tulajdonosa, majd tovább is adta Szeged egyik ismert gazdag vállalkozójának. Hogy mennyiért? Ezt a hírportál nem tudta kideríteni, de azt írták, hogy akár ötvenmilliót is érhet most a lakás – tudatja a Ripost.

Kapcsolódó Cikkek