2020. július 16., csütörtök
Valter

Sport

Legkeményebb csoportellenfelünkkel nézünk ma szembe

Háfra Noémi és Tóvízi Petra Fotó: MKSS

Na ezen a meccsen fogjuk megtudni, milyen erős Rasmussen fiatal titánokkal teli válogatottja. A világbajnokság 2. fordulójában a románokat kiütő spanyol együttes lesz a magyar válogatott ellenfele. Az egyik oldalon Nerea Pena ravasz rutinja, a másikon az első világversenyes magyar ifjoncok lángoló, vakmerő lendülete. 

Óriási kihívás lesz a magyar válogatott számára a vasárnapi, spanyolok elleni csata, hiszen a rivális első mérkőzésen a románok ellen aratott 31-16-os győzelme jelezte: az ibériaiak rendkívül masszív csapatot alkotnak, és Pena, valamint Barbosa révén könnyedén játszották át a románok védelmét.


Spanyolország válogatottja Foto: https://japanhandball2019.com

A spanyol keret, amely átlagban majd’ négy évvel idősebb, és közel 30 válogatottsággal tapasztaltabb játékosokból áll, Pena és Barbosa mellett is klasszisokat vonultat fel: a kapuban a rendkívül rutinos Navarrót, Lara Gonzalezt, valamint az egyaránt a román Valceában szereplő, egykori érdi, győri és siófoki Mireya Gonzalezt, Alicia Fernandezt és a második számú kapus Marta Lopezt. Carlos Viver együttese egyértelműen komplettebbnek, erősebbnek tűnik, mint a mieink által a tavalyi Eb-n 32-26-ra legyőzött együttes, még akkor is, ha sérüléséből nem épült föl az eddigi csapatkapitány világklasszis jobbszélső, Carmen Martin.

A magyar válogatott stábja és a játékosok már szombaton este megkezdték a videóelemzést és a taktikai felkészülést a spanyol-román mérkőzés alapján, hiszen Kim Rasmussen szövetségi kapitány és a játékosok is jól tudják: óriásit lehetne nyerni a spanyolok elleni győzelemmel. A középdöntőbe jutáshoz is közelebb kerülnének a mieink, sőt, a torna második szakaszába vitt pontok szempontjából is rendkívül fontos lehet a vasárnapi eredmény.


A világbajnokságon szereplő FTC játékosok. Fotó: FTC kézilabda Facebook

Női világbajnokság, C-csoport, 2. forduló:

7:00 Kazahsztán-Montenegró 21-30
10:00 Szenegál-Románia
10:00 Spanyolország-Magyarország (TV: M4 Sport)

A B csoport mai első mérkőzésén a franciák a tegnapi Dél-Korea ellen váratlan vereség után ismét hibáztak és csak 19-19-es döntetlent tudtak játszani az első mérkőzésüket a németek ellen szintén elveszítő Brazília ellen.

Az 1. forduló eredményei a C csoportban:

Montenegró-Szenegál 29-25 (14-15)
Magyarország-Kazahsztán 39-15 (22-8)
Románia-Spanyolország 16-31 (9-16)

Kapcsolódó Cikkek