2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb XI.kerület

Legyen szívügyünk a beteg babák sorsa!

Tordas Dániel, Szűcs Gabriella, Novák Katalin és KIrály Nóra a Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vásárán (Fotó: FB/KIrály Nóra)

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, Dr. Ablonczy László főorvos, GOKI, Dr. Tordas Dániel, az Okkal dobban Alapítvány képviselője, Király Nóra, a FICSAK alapítója (Fotó: Sáfár Tibor)

 

Inkubátorra gyűjtenek ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) jótékonysági adventi vásárának idei kedvezményezettje az Okkal Dobban Alapítvány. Az online gyűjtés folytatódik. Király Nórától, a Ficsak alapítójától megtudtuk, már nem sok hiányzik ahhoz, hogy két inkubátort is vehessenek a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának.

– Ezek a pici babák épp csak megérkeztek a világba, és máris műtétre várnak, vagy már műtét után vannak – számolt be tapasztalatairól Király Nóra, a Ficsak alapítója. Az ötgyermekes édesanya hozzátette, a kórházban járva nagyon nehezen tartotta vissza a könnyeit.


– Köszönöm mindenkinek, aki támogatja ezt a nemes ügyet, hogy egy vagy akár több nyitott inkubátorral segíthessünk, hogy a pici szívek tovább doboghassanak.

Inkubátort a szívbeteg babáknak!

A IV. jótékonysági vásár célja, amellett, hogy szeretnék felhívni a figyelmet a szívbetegséggel élő gyermekekre, hogy az Okkal Dobban Alapítványon keresztül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja számára egy operatív nyitott inkubátort lehessen vásárolni. Ebben az évben már nem csupán a vásáron, hanem az eseményt megelőző időszakban online is elkezdték a gyűjtést az eszközre. Az Adjukössze.hu oldalon található a gyűjtés linkje, amelyen keresztül néhány perc alatt könnyen lehet adományozni.

Kapcsolódó Cikkek