EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb V.kerület

Már Brüsszelben is elismerik

Balla Valéria alpolgármester és Farkas Petra, a Belvárosi Közösségi Tér vezetője képviselte Belvárost a Családbarát önkormányzatok első európai konferenciáján. A bemutatkozás nemzetközi ismertséget hozott az itthon már kitüntetett közösségnek.

Igazán kiváló kapcsolatot ápol Belváros Önkormányzata a Nagycsaládosok Országos Egyesületével: a nagy hatókörű, rendkívül aktív civil szervezet 2018-ban a Családbarát önkormányzat kitüntetéssel ismerte el az V. kerület helyhatóságának eredményes munkáját, idén november közepén pedig felkérte, hogy vegyen részt a Családbarát önkormányzatok első európai konferenciáján Brüsszelben. Itt a résztvevő kilenc település között három magyar mutathatta be saját ellátó rendszerét.


Farkas Petra és Balla Valéria a brüsszeli konferencián (fotók: Lokál)

Farkas Petra a UNICEF egy rendezvényén az Akvárium Klubban

A brüsszeli eseményen Belvárost Balla Valéria alpolgármester és Farkas Petra, a Belvárosi Közösségi Tér (BKT) vezetője képviselte, ők a BKT mellett az önkormányzat hármas ellátó rendszerét is bemutatták.

Az év közösségi tere

Az építészszakma minden évben megrendezi az Office Up gálát, amelyen Az év irodáit szavazzák meg. A verseny egy külön kategóriájában a közösségi tereket zsűrizik. Idén februárban a Belvárosi Közösségi Tér hozta el Az év közösségi tere elismerést.

Még rövid, de rendkívül sikeres szakmai múltra tekinthet vissza a Belvárosi Közösségi Tér: 2017 novemberében nyitotta meg Belváros Önkormányzata a helyet, amely 0–99 éves korig minden korosztály számára kínál olyan különleges szolgáltatásokat, mint a babamasszázs, a szeniorok mesemondó klubja, az ingyenes gyermekfelügyelet, a kismamajóga, hogy csak néhányat említsünk közülük. A Belvárosi Közösségi Tér kialakításában az elsődleges szempont a közösségi élmények támogatása. Az intézményben helyet kaptak a nyugodt körülményeket biztosító gyermekaltató-, csoport-, illetve pelenkázó- és szoptatószobák, ugyanakkor domináns részt foglal el az épületben a találkozási pontként funkcionáló gyermekbarát kávézó-klubhelyiség és a rendezvényterem is. A hely otthonosságához nagyban hozzájárul a családias légkör mellett a barátságos, modern látványvilágú környezet is. A BKZ ez év februárjában elnyerte Az év közösségi tere elismerést.


Ajándékot közösen

Belváros Önkormányzata minden évben meghirdeti egyik rendkívül sikeres programját: a karácsonyi kézműves-foglalkozást, amely idén december 15-én 10 órától lesz az Aranytíz Kultúrházban. A foglalkozás lehetőség, hogy a családok tagjai együtt készítsenek az ünnepre ajándékot.

Az önkormányzat hármas ellátórendszere a következő pénzbeli és természetbeni támogatások, valamint speciális szolgáltatások az itt élők számára. Ezek a támogatások valamennyi korosztályt érintik: a babacsomag, az életkezdési támogatás, a védőoltások finanszírozása, a fiatal tehetségek számára kiírt ösztöndíjpályázatok, a kedvezményes mozibérlet a fiatalokat és a családokat segítik, a muskátliosztás bármely korosztályt, a társasházak és a kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgáló támogatások gyakorlatilag mindenkit, a kedvezményes burgonya-, fenyő- és almavásárok pedig az idősebbeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.