2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Békéscsaba

Már javában tart az adventi készülődés

Békés megyében is elkezdődött az adventi készülődés, az ünnepekre hangolódás. Békésen Kálmán Tibor polgármester, Kondoroson pedig Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szavaival indultak az adventi programok.

A hagyományokhoz híven advent első vasárnapján Békésen is elindult a készülődés. A Széchenyi téren Kálmán Tibor mondott ünnepi beszédet, majd Katona Gyula református esperes-lelkipásztor olvasott igét és mondott áldást. Ünnepi műsor, szeretetvendégség és adventi kirakodóvásár is várta az érdeklődőket.


Nehéz lenne pontos választ adni arra a kérdésre, hogy decemberbe lépve mi minden változik meg bennünk – kezdte beszédét Kálmán Tibor. Ilyenkor könnyebben figyelünk befelé. A gyerekek számára az ajándékok, a felnőttek számára inkább a családdal töltött nyugodt percek, az ez iránti vágyakozás időszaka következik. A hétről hétre felgyulladó gyertyák vezetnek el a karácsonyi csodához. Ma már sajnos az anyagias világunkban az ünnepi időszak egyet jelent az árcédulákkal, a harsány reklámokkal. Ezért is kell még nagyobb hittel, reménységgel advent felé fordulni. Ami pozitív energiát advent jelent, azt embertársainktól kaphatjuk, és mi is nekik adhatjuk tovább. Az adventi várakozás Békésen is megmozgatta a lakosságot. Ismét feldíszítették a város fenyőfáját, köztereit, adventi koszorúját. Mindenki töltse barátaival, szeretteivel ezt az időt, nyugalomban élve meg a szenteste csodáját. A polgármester ezekkel a szavakkal kívánt mindenkinek békés készülődést, kellemes ünnepeket.

Kondoroson szintén sor került az ünnepi gyertyagyújtásra, az önkormányzat és a Legendák Földje Alapítvány szervezésében. Az égi üzeneteket Kiss Illés, a kondorosi  baptista gyülekezet lelkipásztora tolmácsolta. Az érdeklődők hallhatták továbbá a baptista ifjúsági énekkar előadását, a gyülekezet szeretetvendégséget is szervezett.


Hit, remény, öröm, szeretet

Ünnepi beszédet mondott Kondoroson Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Felhívta a figyelmet arra, hogy advent a várakozás, a vágyakozás időszaka. Gyermekkorban vágyakozunk arra, ami a mienk, ami biztosan megjön. Télen ez volt például az első hóesés. A vágyakozás ettől a bizonyosságtól nem volt kisebb. Az adventi koszorú, a betlehemi jászol mind jelképei a várakozásnak. A képviselő azt tanácsolta minden jelenlévőnek, hogy a készülődés közepette mindenképpen forduljanak a lelkük felé is. Hit, remény, öröm, szeretet – a négy gyertya ezt a négy fogalmat jelképezi. A karácsonyi időszakban gyermekkorunktól kezdve sokat vagyunk a családunkkal, részben miattuk fontosak ezek a hetek. Ők teszik széppé a várakozás időszakát. A tőlük kapott szeretet életkortól függetlenül visszahozza a karácsony izgalmát. Herczeg Tamás mindenkinek azt kívánta, hogy szeretteik, családjuk körében éljék meg idén is az ünnepeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.