EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Hódmezővásárhely

Márki-Zay újra bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Még alig zajlottak le az önkormányzati választások, a Hódmezővásárhely vezetésére lakossági felhatalmazást kapott Márki-Zay Péter minden korábbinál egyértelműbben jelentkezett be ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek. Videóüzenetében úgy fogalmazott: az ellenzéknek csak akkor van esélye megnyerni a 2022-es országgyűlési választást, amennyiben összefog, és egységesen indul a jelenlegi kormánypártokkal szemben.

Márki-Zay a videóban azt mondta: 2022 előtt mind a 106 körzetben ellenzéki előválasztást kell tartani, ahol nemcsak az adott körzet közös jelöltjéről, hanem az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének személyéről is dönthetnének a választók.


Megismételte, amit már többször is felvázolt: magát is alkalmasnak tartja erre a posztra, vagyis adventkor újra Orbán Viktor kihívójaként állt elő. Mint kifejtette: ő is nagy örömmel mérettetné meg magát, hiszen többször „mondtam, hogy nem ugranék el semmilyen feladattól, ami Magyarországnak a demokratikus európai jogállami útra való visszatereléséhez szükséges”.

Mozgalomból párt?

Ahogy lapunkban is beszámoltunk róla, a vásárhelyi polgármester az elmúlt időszakban számos alkalommal fogalmazta meg országos politikai céljait, miniszterelnök-jelölti ambícióit. Még önálló mozgalmat is alapított, amely hamarosan párttá alakulhat.

A vásárhelyi polgármester alkalmasnak találja magát arra, hogy vezesse az országot.

Kapcsolódó Cikkek