EUR: 352,91 Ft
CHF: 331,85 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Székesfehérvár

Mátó Sára lett Az év junior atlétanője

Mátó Sára az év legjobbjának járó díjjal. Mellette Lengyák György a díjátadó (jobbra) és Tölgyesi Balázs edző Fotó: MASZ


Az Alba Regia Atlétikai Klub 2019-ben is nagyszerű, eredményes esztendőt zárt. Versenyzőik sikereit értékelték a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ ) hagyományos évzáró gáláján. A székesfehérvári ARAK két kiválósága is elismerésben részesült. Takács Boglárka országos csúcsai, és a junior Európa-bajnoki nyolcadik helyével került értékelésre, Mátó Sára pedig 2019. év junior atlétanője lett.

Az elmúlt időszakban a magyar atlétika nem az eredményekkel került a híradások fókuszába. A héten a mindenki szempontjából sikeresen lezárult időszakot követően, ismét a teljesítményeket ünnepelhettük. A MASZ évzáró gáláján emelkedett hangulatban sikerült az év nagyszerű teljesítményeit feleleveníteni. Az ARAK nemzetközi szinten is sikeres versenyzői nagyban hozzájárultak a magyar atlétika sikereihez. Mátó Sára országos rekorddal nyert ezüstérmet az U20-as Európa-bajnokságon, így a legeredményesebb magyar versenyzőként térhetett haza a kontinensviadalról. 2019-ben így megérdemelten lett Az év junior atlétanője Sára.
Az Európa-bajnokságon a nyolcadik helyen végzett Takács Boglárka is többször javított országos csúcsot idén. Varga Tamás sprintere a fedett pályás 60 méteren és 200 méteren is rekorder. Idén csak az ARAK két díjazott atlétanője javított junior magyar csúcsot.
Kettejükön kívül a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon több fehérvári atléta is szeretne indulni.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.