2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb XVII.kerület

Megépülhet a sportcsarnok

Rákosmente története újabb mérföldkőhöz érkezett. Horváth Tamás a múlt héten aláírta azt a nyilatkozatot, amely lehetővé teszi − állami beruházáson keresztül − a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok megépítését.

Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok építése (Fotó: Máté Krisztián)

Közel húsz éve a mostani képviselő-testület elődje döntött úgy – egyhangúan, pártállásra való tekintet nélkül –, hogy sportcsarnokot kíván létesíteni Rákoskeresztúr központjában. A 2006-tól Riz Levente nevével fémjelzett időszakban a megvalósítás előkészítése zajlott.


Horváth Tamás (jobbra) írta alá a szerződést (Fotó: Máté Krisztián)

− Néhai polgármesterünk szerepe elvitathatatlan volt ebben a folyamatban, városvezetőként és országgyűlési képviselőként mindent megtett annak érdekében, hogy mielőbb megszülessen az új multifunkciós csarnok. Önkormányzatunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a kertvárosias jelleg erősítésére, az egészséges, sportos életmód népszerűsítésére. Ez a külső megjelenésében is egyedi, környezettudatos, megújuló energiával működő „zöldépület” szervesen illeszkedik majd abba a szabadidős és rekreációs térbe, amelynek része az újjászületett Népkert és a Rákos-patak menti kerékpárút. Bízom benne, hogy a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok megépítésével maradandó és megőrzendő értéket teremtünk a kerület és egész Budapest számára − nyilatkozta az aláírás után Horváth Tamás polgármester.

Több mint sportcsarnok

Sport és zene is elfér majd egymás mellett  (Fotó: Máté Krisztián)

Egyszerre lesz alkalmas mind a versenysport, mind pedig a tömegsport, valamint egyéb rendezvények, kongresszusok, kiállítások, koncertek befogadására. A tervezett küzdőtér többek között a labdarúgás, kézi-, kosár-, tollas- és röplabda, futsal, teremhoki, asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs, karate, ökölvívás, súlyemelés, torna, vívás hazai és nemzetközi versenyeinek lebonyolítását teszi lehetővé. A csarnok különlegességeként a földszinten boulder- és alpinfalak is helyet kapnak. A létesítmény a jellegéből adódóan egyfajta kulturális, közösségi centrumként is funkcionál majd, és fővárosi vagy akár országos eseményekhez is képes lesz kapcsolódni.

2012–2014 között Riz Levente polgármester országgyűlési képviselőként készítette elő a megállapodást a magyar kormánnyal, Orbán Viktor miniszterelnökkel a rákosmenti sport- és rendezvénycsarnok felépítésének állami finanszírozásáról.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek