2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Debrecen

Megújul a Dósa nádor tér

Debreceni cég újíthatja meg a Dósa nádor teret. Az Új Főnix Terv Zöld város programjának részeként kiírt kivitelezői közbeszerzési eljárás eredményesen zárult. A pályázat eredményét december 10-én hirdették ki.

A munka – amely érinti még a Csapó, a Rózsa, a Zamenhof, a Vár és a Liszt Ferenc utcákat is – kivitelezője a debreceni Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft. lesz. A Dósa nádor téren különleges vízjáték épül, padokat, kerékpártámaszokat, fákat, cserjéket telepítenek. A Csapó utcán megújul a virágpiac 36 virágárusító pavilonnal (128 elárusítóhellyel).


Az átépítés után sétálóövezetté válik a tér

Az átépítés után sétálóövezetté válik a tér, a megszűnő 179 parkoló kiváltására a Széchenyi utcában létesítettek egy 300 férőhelyes parkolót, később pedig a Városháza Sas utcai épületszárnya alatt készül egy többszintes mélygarázs. A Dósa nádor tér és a hozzá kapcsolódó területek megújítása jövő tavasszal kezdődik meg, és várhatóan 2020 augusztusában fejeződik be.

A munkálatok jövő tavasszal kezdődnek

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.