EUR: 353,49 Ft
CHF: 333,01 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Szekszárd

Megújul a szülészet-nőgyógyászati osztály

Százhúszmillió forintból megújul a szekszárdi kórház egyik szintje. A Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgató főorvosa, dr. Németh Csaba tájékoztatott, hogy az országos Családbarát Szülészet program keretében november közepétől felújítási munkálatok zajlanak a szekszárdi kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának épülettömbjében.


A forrásnak megközelítőleg a fele fordítódik majd az épületnek a modernizálására, pontosabban a teljes szülészeti szintnek a korszerűsítésére, szülőszobákra, az újszülött osztályra is Illusztráció: MTI/Mónus Márton

– Sikeresen vettünk részt a kormány által 2018-ban meghirdetett pályázaton, és ebből tudjuk finanszírozni a 120 millió forintra rúgó költségeket. Végül novemberben az építkezés is megkezdődhetett, és terveink szerint három hónapon belül be is fejeződik. A forrásnak megközelítőleg a felét fordítjuk az épület modernizálására, pontosabban a teljes szülészeti szint korszerűsítésére, szülőszobákra, az újszülöttosztályra. A pénz másik fele gépekre, műszerekre, az ápoláshoz és a betegellátáshoz szükséges eszközökre megy. Az épület rekonstrukciója elengedhetetlen volt, viszont emellett szerettünk volna olyan beruházást is megvalósítani, amelyet már a leendő szülészeti tömbünkbe magunkkal tudunk vinni, tovább tudunk használni, hiszen az sem titok, hogy a szekszárdi szülészeti ellátás hosszú távú megoldását abban az új épületben képzeljük el. Ennek a tömbnek a megvalósításáról már döntés született, a tervek elkészítésén dolgozunk. Nyilvánvalóan ez egy hosszabb időt igénylő projekt, addig is sokan kapnak majd ellátást a jelenlegi épületben – hangsúlyozta a főigazgató.


A munkálatok a tervek szerint február végéig befejeződnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.