2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Messi hatodszor is elnyerte az Aranylabdát

Lionel Messi, a Barcelona labdarúgója ismét egyedüli rekorderré vált, miután hatodszor nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

A 32 éves argentin futballista, aki idén spanyol bajnok lett klubjával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán, a mostani szavazáson harmadik portugál Cristiano Ronaldóval közösen volt csúcstartó öt elsőséggel.


Messi 2009, 2010, 2011, 2012 és 2015 után érdemelte ki újra a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, ezúttal a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool holland védőjét, Virgil van Dijket előzte meg a voksoláson. A szavazáson harmadik a Juventusban szereplő Cristiano Ronaldo lett.

– Tíz éve, amikor az első Aranylabdát kaptam, akkor három testvérem jött el velem a díjátadóra. Ma a hatodikat kaptam és a feleségem, valamint a gyermekeim kísértek el – mondta a párizsi Chatelet Színházban tartott ünnepségen Messi, aki szeptemberben megkapta a FIFA az év játékosa címet is.


Forrás: Instagram

Az argentin klasszis beszédében köszönetet mondott a rá szavazó újságíróknak, illetve csapattársainak és a Barcelonának is.

– Tisztában vagyok azzal, hogy mennyi idős vagyok, így ezek a pillanatok sokkal élvezetesebbek, mivel közeledik a visszavonulás. Bár azért addig van még hátra néhány év – fogalmazott.

A másodjára odaítélt női Aranylabdát az idei világbajnokságon a címét megvédő amerikai válogatottból Megan Rapinoe kapta. A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, a Kopa-trófeát a juventusos Matthijs de Ligt vehette át. Míg az első ízben odaítélt, a legjobb kapusnak járó Jasin-díjat a BL-győztes liverpooli kapus, Alisson érdemelte ki.

Kapcsolódó Cikkek