EUR: 353,59 Ft
CHF: 332,38 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Sport

Michelisz a világtérképre tette Himesházát

Infarktusközeli állapotban nézte Himesháza Michelisz Norbert győzelmét. A pontos meghatározás szerint „csak” világkupát nyert, ám kis baranyai szülőfalujának lakói mégis világbajnokként emlegetik. Megérdemli.

Kissé fáradt hangon beszél a telefonba Rittlinger Zsuzsanna, a helyi presszó tulajdonosa, a himesházi Michelisz-fanklub kemény magjának legaktívabb képviselője. Nem csak szem, de torok sem maradt szárazon miután biztossá vált, hogy Norbi tíz évnyi munka után a WTCR túraautó vk-sorozat bajnoka lett.


– Megkönnyeztük a győzelmét – árulta el a Lokálnak Zsuzsanna, aki vagy 40-50 bevallottan elfogult himesházai drukker társaságában izgulta végig az utolsó futamot. – Ha valaki, hát ő tényleg megérdemelte ezt a sikert. Két éve karnyújtásnyi közelségbe került a végső győzelemhez, de akkor még nem sikerült. Most végre, az év utolsó versenyén minden összejött. A szűk himesházi kemény mag sok-sok európai futamon szurkolt már Norbinak, de Malajzia  túl messze van, itthon szorítottunk. A szívünk vele volt, alig várjuk, hogy újra itthon köszönthessük.

Norbi már vagy tíz éve Himesháza díszpolgára, de Pataki Péter, a falu polgármestere szerint még további meglepetéssel, elismeréssel szeretnék elismerni az autóversenyző páratlan teljesítményét.


– Bővebb részleteket nem árulhatok el, hiszen előbb a képviselőtestület jóváhagyására is szükség lesz – mondta a polgármester, aki ma két busznyi drukker társaságában köszönti a Liszt Ferenc reptérre érkező bajnokot.


MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden


MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden


MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden


MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden


MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

– Nehéz szavakba önteni a bennem munkáló érzelmeket, de kikívánkozik belőlem a hála és a köszönet. Köszönöm a családomnak, a csapatnak, a magyaroknak, akik már több mint tíz éve mögöttem állnak! A szurkolók nélkül ez nem sikerült volna: voltak, akik még nálam is jobban akarták ezt a sikert, s miattuk is örülök, hogy összejött, sokat kaptam tőlük – nyilatkozta győzelme után Michelisz.

 

 

 

 

 

 

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek