EUR: 336,74 Ft
CHF: 316,94 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb Szolnok

Mikulás-lázban égett a város

Két napon keresztül, december 5-én és 6-án vitte magával a gyerekeket és a szüleiket egy körre a COOP Mikulás vonat, a rendőrség Mikulása pedig ajándékcsomagokat hagyott el a város több pontján.

A Mikulás lapunknak elmondta, minden szolnoki gyerek jó volt az elmúlt évben, és a manóinak igen szorgosan kellett dolgozniuk Lappföldön, hogy elkészítsék a több száz csomagot számukra. Hozzátette, virgácsot senkinek nem kellett vinnie. Megjegyezte, hogy a felesége által üzemeltetett virgácsgyár a rendes szolnoki gyerekek miatt az elmúlt években egyre veszteségesebb, így az ott dolgozó manók kapacitását a csomagok összeállítására kell fordítani.


A Mikulás amellett, hogy meglátogatta a gyerekeket, szabadidejében megtekintette a város parkjait is. Kimerültsége miatt figyelmetlen volt és elhagyott 15 darab csomagot, amelyben édességek, láthatósági felszerelések, kerékpáros kiegészítők és üzenetek is voltak. Az a szerencsés, aki megtalálta az elhagyott csomagokat, természetesen megehette a benne található édességeket, ám emellett egy üzenetet is elrejtettek benne. Aki az üzenetet bevitte a Szolnoki Rendőrkapitányságra, az LED-izzós első és hátsó kerékpárlámpát, láthatósági karpántot, mellényt, kerékpáros sisakot, térd- és könyökvédőt vehetett át. Ha a csomagot ovis vagy iskolás találta meg, és ezt jelezte a Rendőrkapitányságnak, úgy csoportjában vagy osztályában közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési témájú előadást tartanak a szakemberek.

Molnár Judit


A Mikulás meglátotta a város parkjait, ahol összesen 15 csomagot hagyott el. A szerencsés megtalálók megtarthatták tartalmát. Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Nemcsak a felnőtteket, hanem a kisebbeket is várja az Adventi Falu. Fotó: Lokál Extra

Kitörő örömmel fogadták a gyerekek a városnéző kisvonatot, ami gőzmozdonyra emlékeztető hangjával járta a belvárost. Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.