2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Győr

Minden győri gyermek kaphat egy fát

A faültetési programban 2019-ben több mint 1100 fát és 120 cserjét ültet el a város. Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő kezdeményezi, hogy a jövőben minden megszületett győri gyermek családja igényelhessen egy fát, amit a saját lakókörnyezetükben ültethetnek el.

Az új fák zöld színű szalagot kapnak, „A jövőért ültetjük!” felirattal
Fotó: Marcali Gábor

Az egyéni választókerületi képviselők az idei fásítási program keretében ezúttal a városi jégpálya melletti területen ültettek el több mint harminc facsemetét.


Faültetési program

Az önkormányzat 2014-ben indította nagyszabású programját, az elmúlt években már mintegy hatezer fát telepítettünk városszerte. Idén is minden városrész részesül a telepítésből.

– Az új fák zöld színű szalagot kapnak, „A jövőért ültetjük!” felirattal, így az egész városban jól nyomon követhető, hol találhatóak a frissen ültetett fák – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, az automata öntözőrendszereket is azért telepíti a város, hogy a meglévő és az újonnan létrejövő zöldövezetek valóban zöldek maradjanak. – A köztereket százezernél is több virágpalántával díszítettük az év során, és a lakosságnak közel tízezer palántát adományoztunk. Ennek, ahogy a környezetszépítő versenyünknek is az a célja, hogy bevonjuk a győrieket környezetünk csinosításába – zárta Radnóti Ákos.

Dr. Dézsi Csaba András kezdeményezi, hogy a jövőben minden megszületett győri gyermek családja igényelhessen egy fát, amit a saját lakókörnyezetükben ültethetnek el
Fotó: Marcali Gábor

– A következő városi közgyűlésen képviselői indítványt nyújtok be, amely arról fog szólni, hogy a megszületett győri gyermekek szülei maguk is igényelhessenek egy fát, amit saját lakókörnyezetükben ültethetnek el, és amelyet a gyermekükkel együtt nevelhetnek, gondozhatnak – jelentette be a faültetésen dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő. Hozzátette, ha egy győri gyermek felnő, és úgy hozza az élet, hogy elkerül a városból, a gyökerei idekötik, ezt is jelképezi a születésekor elültetett fa.


“Aki fát ültet, az a jövőre gondol, ahogy aki gyermeket vállal, az is tesz a jövőnkért” – mondta el dr. Dézsi Csaba András, miközben jelképesen ő is elültetett egy facsemetét
Fotó: Marcali Gábor

– Aki fát ültet, az a jövőre gondol, ahogy aki gyermeket vállal, az is tesz a jövőnkért, ezért a kezdeményezés gyakorlati és szimbolikus jelentéssel bír – mondta a képviselő, majd emlékeztetett arra, hogy a fa az ember életében nélkülözhetetlen, hiszen a levegőt, a biztonságot, az otthont is jelenti, miközben egészséges, élhető környezetet biztosít.

Dr. Dézsi Csaba önkormányzati képviselő, – ahogy képviselő társai is – elültetett egy fát a Jégpálya szomszédságában
Fotó: Marcali Gábor

2019-es fatelepítés a városrészekben

Ménfőcsanak 79, Marcalváros I 48, Gyirmót 5, Marcalváros II 35, Kismegyer 11, Nádorváros 99, a Belváros 126, Bácsa–Sárás 157, Révfalu 74, Szabadhegy 139, Adyváros–Jancsifalu 155, Győrszentiván 142, Sziget–Újváros–Pinnyéd 73, Gyárváros–Likócs 79 facsemetével lesz gazdagabb.

Kapcsolódó Cikkek