EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Eger

Mindenkit vár a hatvani jégpálya

Már november végén megnyitott a hatvani jégpálya. A város főterére épített létesítmény az idén új arculatot kapott, és most is rengeteg programmal várja a szórakozni vágyókat.

Az ünnepek előtt karácsonyi vásárt is tartanak itt, kürtőskalácsot és ajándékokat lehet vásárolni, emellett egy ingyenesen működő körhintán játszhatnak a gyerekek. Most is van betlehem a szent családdal, valamint élő állatokkal, csacsikkal is találkozhatnak az ide érkezők. A pálya pedig már 2011 óta minden évben része a hatvani forgatagnak. A hivatalos megnyitón a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai léptek a jégre, fiúk és lányok karácsonyi dalokra siklottak, ünnepi hangulatot teremtve a pályán. Utánuk a Hatvani Gigászok és a Szent István Sportiskolai Általános Iskola növendékei foglalták el a jeget.


Az idei jégpályaszezont az idén harmincéves Animal Cannibals indította el: Ricsipí és Qka MC nem először léptek fel Hatvanban, mint mondták, nagyon szeretnek idejárni, mindig jó hangulatúak a koncertek. A mostani pedig igazán különleges volt számukra.

– Nagyon terveztük, hogy ha már harmincéves az együttes, megnyitunk egy jégpályát. De sajnos nyáron nem jött össze, ősszel már kicsit izgultunk, hogy mi lesz, de szerencsére ma megtehettük. Ez számunkra is nagy élmény. Mindig szeretünk idejárni, mintha hazajönnénk. Azért csináljuk ezt már több tíz éve, mert nagyon élvezzük – mondta Qka MC.


Amíg zenéltek, bárki felmehetett a jégre, a korcsolyázók onnan hallgathatták végig a koncertet. Rácskay Bernadett Hévízgyörkről érkezett, mint mondta, most először korcsolyázott.

– Nagyon jól érzem magam, pláne hogy életemben először próbáltam ki a korizást. Azt hittem, nem fog menni, de könnyebb, mint gondoltam – fogalmazott. Boda Viktória Turáról érkezett. – Nagyon tetszik a jégpálya, párszor majdnem elestem, de attól még nagyon jó élmény. Mindig eljövök ide – mondta.

Minden évben megújul

– Minden évben nagy sikere van a jégpályának, családok, barátok, óvodások és iskolások is rendszeresen igénybe veszik. Mi pedig azon vagyunk, hogy minden évben valami újdonsággal tudjuk őket meglepni, és egyre igényesebb szolgáltatást nyújtsunk számukra – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

 

Megtanítanak korizni

Annak is érdemes ellátogatni ide, aki nem tud korcsolyázni, hiszen tanulásra is van lehetőség. A gyermekeknek pedig játékpingvinek nyújtanak segítséget, hogy magabiztosabban tudjanak mozogni a jégen. A pálya mellett látványos hütte is üzemel, ahol forró italokat és ételeket lehet fogyasztani.

Magyar Balázs

Nem kell profinak lenni ahhoz, hogy jégre lépjünk

Minden korosztályt várnak a hatvani jégpályára

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.