2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Hódmezővásárhely

Mindenkit vár az új kápolna

Felszenteltek Hódmezővásárhelytől néhány kilométerre, Mártélyon egy új kápolnát, ami Makovecz Imre tervei alapján Szűz Mária tiszteletére épült. A Boldogasszony házacska az oda látogatók lelki megtisztulását szolgálja.

Az épület engedélyezett tervei Makovecz Imre rajzai alapján 2010-ben születtek meg, azonban pénzügyi fedezet hiányában ezek a fiókba kerültek. A változást a Makovecz Imre életművének gondozásáról szóló kormányhatározat hozta meg, ami által kormányzati támogatással elkészülhetett a kápolna.

A házacska szakrális jellegű és a Mária-kultusz jellegzetes szimbólumaival díszített. Belül egy Máriát jelképező szobor, míg kívül kettő angyal várja a látogatókat.

A kápolnát Németh László vásárhelyi esperes-plébános szentelte fel

A Boldogasszony Házacskánál mindenki találhat egy kis lelki megnyugvást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.