2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Mindkét polgármester támogatta az egészségügyi fejlesztést

A Fővárosi Közgyűlés múlt szerdai ülésén kiderült, hogy az ottani többség jelenlegi formájában nem támogatja a dél-budai centrumkórház beruházását, még úgy sem, hogy Szabados Ákos és Bese Ferenc is az ügy mellé állt.

Ilyen lenne a centrumkórház (fotó: magyarepitok.hu)

Gulyás Gergely jó hírként értékelte, hogy eldőlt, Budapest rendezheti a 2023-as atlétikai világbajnokságot, mely a térség felzárkózását is segítheti. − Ehhez kétszer kellett győzni, mert nem volt elég elnyerni a rendezés jogát, hanem az újonnan választott budapesti vezetést is meg kellett győzni arról, hogy Budapestnek is érdekében áll az esemény megtartása, amelyhez kapcsolódóan Budapest legnagyobb zöldberuházása valósulhat meg − mondta.


Pesterzsébet és Soroksár a fejlesztés mellett voksolt

A miniszter ezzel párhuzamosan rossz hírnek minősítette, hogy a fővárosi többség elutasította a Fidesz–KDNP azon két módosító javaslatát, amely a budai szuperkórház eredeti tervek szerinti felépítéséről, valamint arról szólt, hogy a főváros is fordítson 10 milliárd forintot az egészségügyi intézmények korszerűsítésére. A fejlesztést Pesterzsébet és Soroksár polgármestere is támogatta.

42 milliárd a fővárosi programban

Több a CT, mint ahány kerület van
(MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Gulyás Gergely kiemelte, a kormány egészségügy fejlesztése melletti elkötelezettsége egyértelmű, amit az is mutat, hogy a jövő évi egészségügyi fejlesztésekre 42 milliárd forint áll rendelkezésre az Egészséges Budapest Programban. Karácsony Gergely kijelentéseire reagálva megismételte, Budapesten ma is több CT-berendezés van, mint ahány kerület, de a kormány nyitott az ezek növeléséről szóló egyeztetésre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.