2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Debrecen

Minőségi szemüvegek rászorulóknak

A Debreceni Karitatív Testület és egy debreceni optikai cég minőségi szemüvegeket adományozott rászoruló családok gyermekeinek. Debrecen, mint gondoskodó város az Opti Markt Optika felajánlásának köszönhetően szeretne hozzájárulni azon gyermekek életminőségének javításához, akiknél nehézséget jelent egy szemüveg megvásárlása. 

A Debreceni Karitatív Testület az Opti Markt Optika felajánlásának köszönhetően 3 millió 500 ezer forint értékben 51 darab szemüveget adott át a Fórum Bevásárlóközpontban rászoruló családok gyermekeinek. A kezdeményezés nem előzmény nélküli. Az Opti Markt Optika és Debrecen, mint gondoskodó város tavaly októberben, a látás hónapja alkalmából hárommillió forint értékben 52 darab szemüveget adományozott a rászoruló családok gyermekei részére. A mostani, tájékoztatóval egybekötött átadón Széles Diána alpolgármester, egyben a Debreceni Karitatív Testület társelnöke elmondta:


– Nagy öröm számunkra, hogy évről évre egyre több debreceni vállalkozást tudunk meggyőzni arról, hogy jó dolog közösen segíteni, és ezért úgy döntenek, hogy felajánlásokat tesznek. Debrecen egy gondoskodó város, ezért alapvetően fontos számomra, hogy segítsük a nehezebb anyagi helyzetben lévő debreceni családokat, és hozzájáruljunk a gyermekek életminőségének javításához. Egy minőségi szemüvegkeret nagyon drága, számos család pénztárcáját nagyon megterheli, sokak számára pedig szinte megfizethetetlen. Ezért is szeretnénk segíteni – mondta az átadón Széles Diána alpolgármester, aki egyben a Debreceni Karitatív Testület társelnöke is.

Boldogan segítenek

– Megtiszteltetésnek érezzük, hogy tősgyökeres debreceni vállalkozásként részesei lehetünk ennek a kezdeményezésnek és a szemüvegeinkkel segíthetünk a családokon. Reméljük, hogy ezzel javítjuk a gyermekek közérzetét, és ők is boldogan viselik a számukra elkészített kereteket – fogalmazott az Opti Markt Optika képviseletében Móricz Mikeás ügyvezető.

Orosz Ibolya Aurélia, Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője a családok nevében megköszönte az adományt mind a karitatív testületnek, mind pedig az optikai cég képviselőinek.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.