2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Békéscsaba

Műfüves futballpályákat avattak

Műfüves futballpályával gazdagodott több óvoda Békéscsabán. A beruházást ünnepélyes keretek között adták át a napokban a Napsugároviban.

Összesen négy békéscsabai óvodában alakítottak ki műfüves futballpályát az elmúlt hónapokban. A gyerekek nagy örömmel mutatták be az ünnepségen, hogyan használják majd az új létesítményeket. Az átadáskor elhangzott, hogy egy-egy pálya 20 millió forintba került. A szükséges forrás 70 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség, 20 százalékát a kormány, 10 százalékát pedig az önkormányzat biztosította. Kettőt a Lencsési lakótelepen alakítottak ki (a Zöldoviban és a Napsugároviban), egyet a Tábor utcai, egyet pedig a gerlai, Jázmin utcai óvodában.


A Lencsési Óvoda vezetője, dr. Erdeiné Gergely Emőke elmondta, hogy ma a focit lehet szeretni, nem szeretni és akár szidni is, azonban valamilyen kapcsolata mindenkinek van vele. Egy csapatjátékról van szó, amely sokat taníthat a kicsiknek-nagyoknak. Nem csak a játékhoz való hozzáállásról. A város intézményei mind azon dolgoznak, hogy az óvodások minél többet mozoghassanak. A szakmai munka szintén nagyon fontos, két óvodapedagógusuk egyben utánpótlásedző is.

Kapcsolódó Cikkek