EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Ózd

Működési támogatást nyertek az önkéntes tűzoltók

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2019. évi pályázatán harminc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes tűzoltó egyesület és kettő mentőszervezet részesült sikeres elbírálásban. Köztük volt a borsodbótai és a borsodnádasdi önkéntes tűzoltóság is.

Idén összesen hatszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. A pénzből százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kaptak, a fennmaradó félmilliárd forint pedig a tűzoltó egyesületekhez került. A pályázatot ez év márciusában írták ki, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes szervezetek is jelentős támogatáshoz jutottak.


A pályázó önkéntes tűzoltóságok 20 millió 745 ezer 056 forint összértékben kaptak támogatást a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységükhöz szükséges technikai eszközparkjuk javítására, valamint az üzemeltetési költségek és az önkéntes tűzoltók oktatására. Az önkéntes mentőszervezetek összesen 2 millió 487 ezer 229 forint értékű támogatást nyertek el, amelyet a feladataikhoz kapcsolódó működési és fejlesztési költségekre, eszközpark fejlesztésre, továbbképzésekre, valamint tevékenységi körük bővítésére fordíthatnak.

Fotó: Lokál archív
Németek ajándéka a muzeális, ám jó állapotú borsodbótai tűzoltóautó

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.